Žemľová (zrazená) knedľa
Na túto knedľu nepotrebujeme kysnuté cesto, takže sa pripraví naozaj rýchlo a zvládnu to i menej...
Kyseľ zo zeleného šalátu podľa starej mamy
V tomto čase máme z našej záhradky prebytok zeleného šalátu. Aby sme ho spotrebovali, inšpirovali...
Černicový koláčik s krehkého cesta
Tento recept, som našla na jednej stránke, pôvodne tam mali ísť maliny, ale ja...
Kvásková ťahaná štrúdľa podľa Veroniky
Vynikajúca prudko návyková domáca kvásková ťahaná štrúdľa.
Szegedínsky babyguľáš pre mojich čvorgľov z jazera, tentoraz s medzinárodnou účasťou
Variant rcp na szegedínguľáš neodškriepiteľne patrí do rodinnej pokladnice každej slovenskej rodiny. To platilo a platí...
Králik s karamelom a cestovinami orechiette
Králičie mäso je ideálne pre deti a chorých, aj pre tých, čo si strážia líniu....
Pudingová kocka
Vymyslela som si takúto jednoduchú kombináciu toho, čo mám najradšej. Piškóta, puding a mliečna...
Králik s horčicovo-kôprovou omáčkou
Sezóna čerstvého kôpru, to treba využiť nie? Variť, variť nech si ho človek užije česrtvý...
Cestovinový koláč s patizónom a tuniakom
Už ste niekedy varili, varili, a stále ste nevedeli, čo z toho nakoniec bude...
Celozrnné medovníky
Všetky suroviny a tri žĺtky som dobre zmiešala a cesto som nechala na 5dní oddychovať v chladničke....
Medovník (predchodca Marlenky :)
Na tento zákusok som chodievala do kaviarní ako stredoškoláčka a po získaní receptu ho pekávam veľmi často....
Smažené vajcia
Jednoduché, lacné, rýchle a chutné. Pýtate sa čo? Predsa smažené vajcia tak, ako ste ich ešte nejedli....
Delikatesná jelenia paštéta v slaninke
Divina veľmi dobre chutí v kombinácii so sušeným ovocím, najmä brusnicami. A preto je táto...
Fazule dvoch farieb a chutí
Když ještě můj syn se zetěm měli v pronájmu restauraci v Karviné, vařili dělníkům, ...
Póriková polievka
Toto je póriková polievka ako ju robím ja. Jej príprava netrvá dlho .
Ananásová torta
Túto ananásovú tortu som robila minulý rok a nabrala som odvahy dať ju sem, aj keď...
Vrstvený tuniakový šalát
Rozpis surovín je na jednu misu. Šalát najlepšie ukáže v sklenenej. Ja som robila šalátik...
Tri gazdinky vás naučia, ako sa robia tradičné pirohy
Plnené pirohy, to je náš národný poklad. Ak ste si na ne ešte netrúfli, ...
Brusnicová divina so zemiakovými dolkami
Nakrájanú koreňovú zeleninu prevaríme v litri osolenej vody, pridáme bobkový list, nové korenie a celé...
Vianočné hviezdy
Recept mám z brožúrky Najsladšie Vianoce, ktoré pridal jeden časopis dovnútra.
Maslový venček
Keď ho raz upečiete, budete ho musieť robiť stále. Cesto je jemné a vyjde toho fakt veľa....
Plnené kurča po mojom
Improvizácia je základným koreňom tohto receptu. a samozrejme obsah ladničky :) Je to sýte jedlo,...
Pečené buchty so slivkovým lekvárom
Najlepšie buchty na svete sú pečené, plnené domácim slivkovým lekvárom a posypané jemným práškovým cukrom....
Plnený bôčik s pivovou omáčkou
Bravčový bôčik naplníme plnkou z uvarených krúp, listového špenátu a na drobné kocky nakrájanej klobásy...