Foto: aszabka
Tieto kaiserky volám odkukané, lebo som ich len odkukala z inej stránky..No často obmieňam múky a semiačka v nich..Takže vlastne sú tak trochu i Zobraziť celý popisTieto kaiserky volám odkukané, lebo som ich len odkukala z inej stránky..No často obmieňam múky a semiačka v nich..Takže vlastne sú tak trochu i moje ((:
porcií
na 180-230 °C
Postup
-
1
Pripravíme si kvások a zohrejeme maslo na pečenie, aby bolo mäkké. Až kvások vzíde, zmiešame ho s ostatnými surovinami a vypracujeme fajné cesto. Necháme ho vykysnúť do dvojnásobného objemu.
- 2
Vyhrejeme si rúru na 180 stupňov. Vykysnuté cesto rozdelíme na 10 bochníkov, kto ale chce mini kaiserky, tak na 12. Upravíme ich tvar, mne to však nešlo, preto sú také, aké mi Pán požehnal ((: Na okraje každého bochníka urobíme 3 zárezy, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme semienkami..Všimla som si, že do rôzneho pečiva i chleba sa väčšinou dáva len 1 lyžička soli, nám sa to zdá potom ale bez chuti, tak ja dávam dve..Môžeme pridať i hrsť semienok, ja to robievam.
- 3
Kaiserky položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri postupnom dvíhaní teploty až na 230 stupňov približne 15 minút. Sú chrumkavé a chutné s čímkoľvek..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Este mala poznamka pre @Aszabka : Kysnute cesto sa vklada uz do predohriatej rúry na vyssiu teplotu a postupne sa znyizuje, teda naopak ako si Ty robila.Kaiserky musia kysnut na plechu pred pecenim mimo rury, nie v rure.