Odkukané kaiserky

aszabka - bez fotkyaszabka, 9. júla 2011
Odkukané kaiserky
Foto: aszabka

Tieto kaiserky volám odkukané, lebo som ich len odkukala z inej stránky..No často obmieňam múky a semiačka v nich..Takže vlastne sú tak trochu i Zobraziť celý popisTieto kaiserky volám odkukané, lebo som ich len odkukala z inej stránky..No často obmieňam múky a semiačka v nich..Takže vlastne sú tak trochu i moje ((:

10
porcií
15 minút
na 180-230 °C

Suroviny

275 ml teplá
40 g
1 lyžička
2 lyžičky
70 g na pečenie
480 g
  na potretie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások a zohrejeme maslo na pečenie, aby bolo mäkké. Až kvások vzíde, zmiešame ho s ostatnými surovinami a vypracujeme fajné cesto. Necháme ho vykysnúť do dvojnásobného objemu.

  2. 2

    Vyhrejeme si rúru na 180 stupňov. Vykysnuté cesto rozdelíme na 10 bochníkov, kto ale chce mini kaiserky, tak na 12. Upravíme ich tvar, mne to však nešlo, preto sú také, aké mi Pán požehnal ((: Na okraje každého bochníka urobíme 3 zárezy, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme semienkami..Všimla som si, že do rôzneho pečiva i chleba sa väčšinou dáva len 1 lyžička soli, nám sa to zdá potom ale bez chuti, tak ja dávam dve..Môžeme pridať i hrsť semienok, ja to robievam.

  3. 3

    Kaiserky položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri postupnom dvíhaní teploty až na 230 stupňov približne 15 minút. Sú chrumkavé a chutné s čímkoľvek..

Diskusia k receptu

sovka62
Ukladám do KK, všetko toto domáce pečivo sa mi zdá úžasné, len kedy to stihnem poskúšať!
frezia68
@Aszabka : pekne si ich upiekla,majú krásnu farbu asi preto,že sú potreté vajíčkom.Ja potieram len slanou vodou a tak posypem hocičím.A ak chceš pekne okrúhle,každý bochník vypracuj ako okrúhly chlebík...na chuti nepridá(lebo určite boli chutné),len očiam polichotíš.A potom nenarež okraje,ale zo stredu k okraju urob 4 zárezy a nechaj dobre vykysnúť a budú sa Ti usmievať okrúhle :-)))).Ale Tvoje by mi určite veľmi chutili,lebo vyzerajú krásne chrumkavé.
aszabka
Vďaka, frezia68, každú dobrú radu, alebo nápad si cením..skúsim to nabudúce rezať po tvojom..
hubata
Ja som ako @sovka 62 - len čo zbadám krásny recept, už ukladám a tak som si hovorila: veď ja už všetky recepty poznám naspamäť, tu budem chodiť len pre inšpiráciu. Aj toto je jeden z nich a preto ukladám do KK.
jarunka
Lakave zemlicky. Tiez si ich ukladam a prilezitostne vyskusam.
tothka
@Aszabka tvoje kaiserky sú určite veľmi chutné. Skúšala si už niekedy použiť krájač na jablká , myslím ten okrúhly dielikový, s ním docieliš aj vzor futbalovej lopty. Stačí ho použiť jednoduchým zatlačením na vyformované bochníčky na plechu.
marienka44
Kaiserky maju svoj typicky tvar odvodeny od nazvu. Kaiser je po nemecky cisar a tak tie zarezy maju znazornovat cisarsku korunu. Teda spravne @Frezia68 radí zarezy robit od stredu. -Ukladam do KK.
Este mala poznamka pre @Aszabka : Kysnute cesto sa vklada uz do predohriatej rúry na vyssiu teplotu a postupne sa znyizuje, teda naopak ako si Ty robila.Kaiserky musia kysnut na plechu pred pecenim mimo rury, nie v rure.
zdezda
mňaaaam, ukladám, vyskúšam, ďakujem:-)))
ula2
mňamkavé kaiserky ukladám....)))
hanee
Krásne ti Pán boh požehnal. Každú nedokonalosť treba brať ako jedinečnosť .o)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia