Tento recept mám od svojej starej mamy. Najčastejšie toto mäso robila k prívarkom alebo ku mliečnym omáčkam (ako kôprová omáčka, tekvicový prívarok a pod.)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädziu roštenku nakrájame a naklepeme. Potrieme horčicou a pretlačeným cesnakom.
-
2
Na oleji si upražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, jemne osolíme. Keď je cibuľka do sklovita upražená, pridáme mäso a z sprudka opečieme. Ja mäso pripravujem v tlakovom hrnci (Papinov hrniec), takže doba dusenia sa výrazne skracuje.
-
3
Keď mäso zatiahne póry, poprášime paprikou, podlejeme trochou vody (môžeme použiť aj pivo alebo víno). Dusíme do mäkka. Podľa potreby dosolíme. Najlepšie chutí s knedľou, ale môžeme podávať aj so zemiakmi.
Diskusia k receptu