Hovädzie dusené á la Kajka

chreno - fotkachreno, 21. septembra 2011

Tento recept mám od svojej starej mamy. Najčastejšie toto mäso robila k prívarkom alebo ku mliečnym omáčkam (ako kôprová omáčka, tekvicový prívarok a pod.)

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g /alebo stehno/
1 PL
2 strúčiky
1 ks
1 KL
 podľa potreby
  (olej)




Postup

  1. 1

    Hovädziu roštenku nakrájame a naklepeme. Potrieme horčicou a pretlačeným cesnakom.

    Hovädzie dusené á la Kajka - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji si upražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, jemne osolíme. Keď je cibuľka do sklovita upražená, pridáme mäso a z sprudka opečieme. Ja mäso pripravujem v tlakovom hrnci (Papinov hrniec), takže doba dusenia sa výrazne skracuje.

    Hovädzie dusené á la Kajka - obrázok 2
  3. 3

    Keď mäso zatiahne póry, poprášime paprikou, podlejeme trochou vody (môžeme použiť aj pivo alebo víno). Dusíme do mäkka. Podľa potreby dosolíme. Najlepšie chutí s knedľou, ale môžeme podávať aj so zemiakmi.

    Hovädzie dusené á la Kajka - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia