Slávnostná štrúdľa
Daniel Balát
šéfcukrár spoločnosti Delikatesa v Trenčíne, 2. októbra 2011
šéfcukrár spoločnosti Delikatesa v Trenčíne, 2. októbra 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
Postup
-
1
Jablká nakrájame a okamžite ich pokvapkáme citrónovou ťavou. Nasekané orechy zmiešame s medom a primiešame jablká.
- 2
Rozvaľkaný plát cesta prenesieme na plech, doprostred rozložíme jablkovú zmes a zrolujeme do závinu.
- 3
Cesto zvrchu nakrojíme ostrôžkou. Závin prudko upečieme. Po upečení ho potrieme zohriatym marhuľovým džemom a pocukrujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@douglas čo sa týka lístkového cesta úplne s tebou súhlasím