Mäkké, chutné záviny.
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 1 kg |
|
| 125 g |
|
| 250 ml |
|
| 0,5 dcl |
|
| 3 ks |
|
| 3 PL |
|
| štipka |
|
| Kvások: | |
| 25 g |
|
| 1 čl |
|
| 0,5 dcl |
|
| Tvarohová plnka: | |
| 500 g |
|
| 1 bal |
|
| 3 PL |
|
|
|
|
| Jablková plnka: | |
| 600 g |
|
| 3 PL |
|
| 2 bal |
|
| Maková plnka: | |
| 150 g |
|
| 2 PL |
|
| 50 ml |
|
|
|
|
| Kakaová plnka: | |
| 50 g |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Z vlažneho mlieka, droždia, cukru urobime kvasok, ktory ked podkysne pridame k ostatnym surovinam na cesto: muka, sol, roztopene maslo, olej, žltky, cukor a vlažne mlieko. Vypracujeme cesto a nechame kysnut na teplom mieste 1 hodinu.
-
2
Cesto si rozdelime na menšie bochniky, ktore vyvałkame a pomastime olejom.
-
3
Naplnime ich pripravenými plnkami.
-
4
Zvineme a dame vopred na vymasteny plech a potrieme olejom zaviny a dame piect.
-
5
Po upečeni ich znova potrieme olejom.









Diskusia k receptu