Kysnuté záviny z rôznymi plnkami fotorecept

pinpo - fotkapinpo, 4. apríla 2016
Kysnuté záviny z rôznymi plnkami (fotorecept)
Foto: pinpo

Mäkké, chutné záviny.

35 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
125 g
250 ml
0,5 dcl
3 ks
3 PL
štipka
Kvások:
25 g
1 čl
0,5 dcl
Tvarohová plnka:
500 g
1 bal
3 PL
Jablková plnka:
600 g
3 PL
2 bal
Maková plnka:
150 g
2 PL
50 ml
Kakaová plnka:
50 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z vlažneho mlieka, droždia, cukru urobime kvasok, ktory ked podkysne pridame k ostatnym surovinam na cesto: muka, sol, roztopene maslo, olej, žltky, cukor a vlažne mlieko. Vypracujeme cesto a nechame kysnut na teplom mieste 1 hodinu.

    Kysnuté záviny z rôznymi plnkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto si rozdelime na menšie bochniky, ktore vyvałkame a pomastime olejom.

    Kysnuté záviny z rôznymi plnkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Naplnime ich pripravenými plnkami.

    Kysnuté záviny z rôznymi plnkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zvineme a dame vopred na vymasteny plech a potrieme olejom zaviny a dame piect.

    Kysnuté záviny z rôznymi plnkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečeni ich znova potrieme olejom.

    Kysnuté záviny z rôznymi plnkami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
+Napisala som koment a niekde sa stratil.Zaviny vyzeraju velmi jemne,pravdepodobne toho mlieka je malo ale to si kazdy da podla hustoty cesta,len pre zacinajuce kucharky by to bolo potrebne upravit.No cesto je krasne a,ako pise masiar spoj ma byt dole a este aj postlacany aby plnka nevytiekla a cesto si mohla rovnomerne rozdelit, aby nebol rozdiel v zavinoch,rovnomerne sa pecu.Do tvarohovej plnky ja pridavam na zahustenie kokos,tvaroh nerozmoci cesto a od kokosu dostava vybornu chut.Pisem to iba na margo mozna sa tento poznatok niekomu zide.Vdaka za krasne jemne cesto na zaviny.Neber pripomienku ako kritiku,ja viem,ze s nimi nejdes na vystavu a na chuti to neuberie.
Vyzerajú skvelo a chutne.No nabudúce,keď ich budeš robiť,tak si stoč ten závin tak,aby bol spoj cesta na spodku resp.na plechu.robí sa to nie len k vôli,,kráse".Nemám čo kritizovať,môj postreh ber prosím ako tip. :-)