Foto: pinpo
Mäkké, chutné záviny.
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1 kg |
|
125 g |
|
250 ml |
|
0,5 dcl |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
štipka |
|
Kvások: | |
25 g |
|
1 čl |
|
0,5 dcl |
|
Tvarohová plnka: | |
500 g |
|
1 bal |
|
3 PL |
|
|
|
Jablková plnka: | |
600 g |
|
3 PL |
|
2 bal |
|
Maková plnka: | |
150 g |
|
2 PL |
|
50 ml |
|
|
|
Kakaová plnka: | |
50 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Z vlažneho mlieka, droždia, cukru urobime kvasok, ktory ked podkysne pridame k ostatnym surovinam na cesto: muka, sol, roztopene maslo, olej, žltky, cukor a vlažne mlieko. Vypracujeme cesto a nechame kysnut na teplom mieste 1 hodinu.
-
2
Cesto si rozdelime na menšie bochniky, ktore vyvałkame a pomastime olejom.
-
3
Naplnime ich pripravenými plnkami.
-
4
Zvineme a dame vopred na vymasteny plech a potrieme olejom zaviny a dame piect.
-
5
Po upečeni ich znova potrieme olejom.
Diskusia k receptu