Mäkké, chutné záviny.
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 1 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 125 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 0,5 dcl | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| Kvások: | |
| 25 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 0,5 dcl | 
                                                             | 
                                                    
| Tvarohová plnka: | |
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Jablková plnka: | |
| 600 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 bal | 
                                                             | 
                                                    
| Maková plnka: | |
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 50 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Kakaová plnka: | |
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Z vlažneho mlieka, droždia, cukru urobime kvasok, ktory ked podkysne pridame k ostatnym surovinam na cesto: muka, sol, roztopene maslo, olej, žltky, cukor a vlažne mlieko. Vypracujeme cesto a nechame kysnut na teplom mieste 1 hodinu.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Cesto si rozdelime na menšie bochniky, ktore vyvałkame a pomastime olejom.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Naplnime ich pripravenými plnkami.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Zvineme a dame vopred na vymasteny plech a potrieme olejom zaviny a dame piect.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Po upečeni ich znova potrieme olejom.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu