Foto: olinecka
Takto si urobím knedle domáce knedle.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
300 g |
|
1 kocka |
|
300 ml vlažné |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
4 PL |
|
1,5 PL |
|
podľa chuti |
|
na posypanie dosky |
|
Postup
-
1
Do vlažného mlieka pridáme cukor, soľ a rozdrobené droždie. Necháme na teplom mieste nakysnúť.
- 2
Do väčšej misy dáme múku hladkú, polohrubú, pridáme vykysnuty kvások, vajcia, žltky a olej. Zo surovín varechou vymiešame vlačné cesto, ktoré sa musí odlepovať od varechy. Vrch pomúčime a zakryjeme utierkou, dáme na teplé miesto nakysnuť.
- 3
Pracovnú dosku pomúčime a dáme naň cesto, ktoré si rozdelíme na rovnaké časti koľko knedlí chceme. Do hrnca dáme variť vodu, paráčik na buchty vymastíme maslom, položíme vytvarovanu knedľu a vložíme do vody. Tak, aby boli ponorené nožičky paráčika, zakryjeme prikrývkou a paríme 15-17 minút. Po vybratí ešte teplé potrieme zľahka maslom, aby boli mäkké. Ja som urobila knedle na nedeľu ku segedinu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu