Foto: andys
Moja improvizácia na černice z našej chalupy :)
porcií
príprava
Postup
-
1
Veľkú misu vyložíme opatrne detskými piškótami po stenách až po horný okraj. Černice popučíme vidličkou a zmiešame s práškovým cukrom.
- 2
Želatínu pripravíme s kryštáľovým cukrom podľa návodu na obale. Šľahačku vyšľaháme a primiešame rozdrobený tvaroh.
- 3
Do šľahačkovo-tvarohovej masy primiešame černice. 2 lyžice masy vmiešame do želatíny a tú vmiešame do černicovo-smotanového krému.
- 4
Krém opatrne vlejeme do misy tak, aby sme neporušili piškótovú misu. Dáme na niekoľko hodín stuhnúť do chladničky.
- 5
Hotový zákusok vyklopíme na podnos a potrieme polevou, pripravenou z čokolády a masla. Ešte necháme chvíľku v chlade. Ak poleva príliš stuhne, krájame horúcim nožom, aby sa nepolámala.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ešte sa spýtam, keď zohrievame želatínu, ona sa rozpustí, akej farby má byť, má byť číra alebo biela? Ďakujem, so želatínou sa zatiaľ moc nekamarátim.