Foto: enerrgizer
Pečené s kelom a zemiakmi, podliate sladkou smotanou...ozaj a toto ste vedeli? Kel obsahuje vitamín C, vitamíny skupiny B, vitamín E a Zobraziť celý popisPečené s kelom a zemiakmi, podliate sladkou smotanou...ozaj a toto ste vedeli? Kel obsahuje vitamín C, vitamíny skupiny B, vitamín E a K. Je v ňom aj draslík, vápnik, horčík, železo, fosfor, selén a kyselina listová. Kto má problémy so žalúdkom, pečeňou alebo ho trápia črevné problémy, mal by jesť veeeľa kelu...
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
...kel nakrájame ledabolo, ale tentokrát naozaj presne :-)...vložíme ho do namočeného rímskeho hrnca, na vrch naukladáme nakrájanú cibuľu s pokrájaným cesnakom. Posolíme a posypeme čerstvo mletým čiernym korením...
-
2
...očistené zemiaky nakrájame na kolieska s priemerom 3,76 cm, naukladáme na kel a posolíme...
-
3
...umyté, očistené, vydrhnuté, vypucované kuracie krídla...také nezoženiete, takže im to urobte vy, si položte na denko a veľkým nožom z nich odkrojte tú tenkú časť...(odložte na polievku)
-
4
...naukladajte ich na zemiaky, osolte, posypte ČMK, mletým zázvorom, sladkou paprikou a pokvapkajte olejom. Zakryte a vložte do studenej rúry asi na 73 minút, teplotu nastavte na 188-200°C...potom odkryté podlejte sladkou smotanou a krídielka zapečte pod grilom...asi 14 minút
-
5
...krídla sú už ugrilované, tak ich odložíme do tepla a zapečieme aj zemiaky...
-
6
...podávajte na tanieri, jedzte rukami a s veľkou chuťou, kosti treba nechať psovi, aj keď odborníci vravia, že hydinové by nemal...dobrú chuť
jeho povod.Je z kucharskej knihy ,alebo z tvojej vlastnej gurmanskej fantazie?