Broskyne

piglin - fotkapiglin, 6. apríla 2010
Broskyne
Foto: piglin

Náročné na prípravu, ale vyzerajú aj chutia skvele...

60 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Suroviny

Cesto:
75 dg
3 ks
25 dg
25 dg
1 čl
1 čl
1 PL
Plnka:
2 PL
5 dg
1 dl
15 dg
2 PL




Postup

  1. 1

    Cesto zamiesime a vytvarujeme gulky vo veľkosti orechov a poukladáme na papierom vystlaný plech. Pečieme pri 150°C asi 15 minút. Ešte teplé guľky vyškrabeme nožíkom. Do vzniknutých otvorov plníme plnku, ktorú pruipravíme z uvedených surovín a cesta, ktoré sme vyškrabali z upečených guliek. Spojíme vždy dve guľky dokopy, polovicu nafabíme na červeno, polovicu na zeleno, obalíme v kryštálovom cukri. Každú broskyňu dozdobíme marcipánovým lístkom.

Diskusia k receptu

cistinka
Krásne veci väčšinou bývajú náročné na prípravu, ale tebe sa to vydarilo a vyzerajú skvele :-)
sovka62
Takéto broskyne som videla na jednej svadbe, kde som bola variť. Priniesli ich v košíku, ktorý bol upletený z pásikov orechovej griláže. Len som vyvaľovala oči, kôš bol dlhý hádam 40 cm a široký zo 30cm, aj s rúčkou bol vysoký asi 50 cm a plný takýchto broskýň. Vyzeralo to úžasne.
enge149
Takéto košíčky sme piekli tiež na svadbách,sú vynikajúce,ale pečú sa vo formičkách,čo sme mali naberačky hliníkové bez rúčky,tie sú ovela krajšie po upečení
jeka
Formičky na broskyne sa dajú vyrobiť s alobalu,podľa veľlkosti aké chceme buď broskyne alebo jablká.Ja ich pečiem ,ale iba z piškotového cesta,vnútrajšok trošku vyhlbím ,dám tam džem,oriešok,zlepím plnkou.Na obalovanie jahodový sirup a citronový sirup/pre zvýraznenie aj potr.farbivo/ nanašané štetcom a obaľujem vo veľmi jemnom kryšt.cukre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia