Falošný hrnčekový frgál
Tento liaty nekysnutý hrnčekový koláč má tri náplne - tvarohovú, makovú a zo slivkového lekváru...
Kurča v syrovo-cesnakovom cestíčku
Umyté a osušené rezne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením.
Krkovička naša dobrá
Tých krkovičiek je tu neúrekom, no chcel som sa podeliť o gurmánsky zážitok z nedeľného obeda....
Zeleninové dolky
Tento recept mam od mojej mamy, ktora tu uz s nami nieje ale vždy si na...
Vylepšený perník
Moji synovia majú od malička najradšej klasický obyčajný perník a dudrali, že som im ho dlho...
Údené karé obalené v lieskových orieškoch
Údené mäso umyjeme a dáme variť asi 10-15 minút do vriacej vody do tlakového hrnca. Potom...
Makovo-citrónový krémeš
Krémeš so sviežou chuťou citróna, makový korpus pre náročných s jednoduchou prípravou....
Šalát z červenej kapusty
Očistenú červenú kapustu nakrájame na rezance, vložíme do sklenej misy, posolíme a necháme 20–30 minút...
Morčací guláš s hubami
Recept mám od kamarátky. Robievame si ho často , lebo nám veľmi chutí.
Bezlepkový jemný závin
Jemný závin z bezlepkového cesta, štruktúrou podobný lístkovému cestu.
Slivovicový diviak s kôprovou omáčkou
Diviačie stehno očistíme a prešpikujeme slaninkou. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, borievky, ...
Kysnutý ovocný koláč
Niekde som videla takýto trochu vylepšený koláč môjho detstva a bola som celkom prekvapená, čo taká...
Paštéta
Mäso pomelieme 2–krát po sebe najemno. Zmiešame s pečienkou rozmixovanou spolu so soľou, dochutíme a...
Oškvarkové pagáče
Pagáče nikdy nesklamú ako pohostenie na rodinných oslavách či pri iných príležitostiach. Dajú sa upiecť na...
Tvaroháčik - zdravý a rýchly koláčik
V Grécku nepredávajú tvaroh, len jeden druh syra z ovčieho alebo kozieho mlieka, ktorý sa...
Kurací srnčí chrbát
Kuracie prsia umyjeme, očistíme a vyklepeme. Nakrájame na rezne. Osolíme, okoreníme, ochutíme...
Konfitovaná srnčia sviečková
Dnes sa varilo: "čo chladnička dala" a vznikol tento recept...
Huspenina teraz aj s údeným mäsom
U nás veľmi obľúbená huspenina a robím ju len s čerstvého mäsa, teraz som pridala aj...
Zeleninová polievka pre deti aj dospelých
Našej malinkej bombulke táto polievka veľmi chutí.
Bylinkový roastbeef so šťavou s červeným vínom
Toto jedlo je u nás tradičným jedlom sviatkov a mimoriadnych príležitostí v našej rodine už štvrtú...
Jablková detská výživa pre moju sestričku
Skúšala som improvizovať a vytvoriť niečo ako ľahký dezert na spestrenie večere. Po ochutnaní som zistila,...
Zemiakové pirohy s cesnakovou omáčkou
Zemiakové pirohy (zemiaková vojna. :) plnené s kapustou je fantastický recept mojej mamy, ktorý sa...
Rajčatový základ
Velmi jednoduchý a rychlý základ z rajčat. Čas a úroda tlačí a tak jednoduše. Ovšem...
Baklažán so šunkou a syrom
Baklažán umyjeme, nakrájame na tenšie kolieska a dame variť do osolenej vody na 10 minút. Na koliesko...
Jablkovo-škoricové palacinky s tvarohovým krémom
Obľúbené palacinky našich detí potešia aj veľkých. Ľahký obed k sýtej polievke alebo večera.
Kliška marinovaná na zeleninke s vínom
Podobný recept uviedol Ital-Manuel na Prime, len použil kvalitné mäso a špeciálne červené víno Barolo, ktoré mi...
Šalát z ovčieho syra alebo akéhokoľvek Vášho obľúbeného syra
S čerstvým pečivkom nemá chybu...
Jesenné cestoviny s tekvicou
Výborný, chutný a na prípravu nenáročný spôsob využitia tekvice :-)