Zdravý slivkový koláč

bubadlo - fotkabubadlo, 1. októbra 2009

Vynikajúci slivkový koláč je nápomocný pri problémoch s trávením, dokonca ho obľubujú aj moje dve deti.

8
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
120 g
250 g
1 ks
2 ks
330 g
1,5 KL
125 ml
1 g
1 kg




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme (na 170 °C). Na malý plech dáme 4 lyžice masla a nahrejeme ho v rúre, kým sa maslo nerozpustí. Plech vyberieme z rúry a rozpustené maslo rovnomerne posypeme hnedým cukrom. Na vrstvu cukru poukladáme do radov tesne vedľa seba pokrájané odkôstkované slivky, až je pokrytý celý plech.

  2. 2

    Cesto: Zvyšné maslo vymiešame s práškovým cukrom a postrúhanou citrónovou kôrou dopenista. Pridáme vajcia a striedavo pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom a so soľou, a mlieko. Vypracujeme hladké cesto, ktoré stierkou rovnomerne rozotrieme na slivky.

  3. 3

    Koláč vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Po upečení ho necháme asi 10 minút vychladnúť, potom ho vyklopíme („hore nohami”) a necháme úplne vychladnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia