Foto: valina
Je vhodný na Vianoce, lebo tie sa spájajú aj s makom.
14
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
6 ks |
|
200 g |
|
200 g mletý |
|
160 g |
|
3 dcl |
|
1 bal. |
|
|
|
Plnka: | |
250 g |
|
150 g |
|
300 g mletý |
|
300 ml |
|
podľa chuti |
|
Na ozdobu: | |
(najlepšie biele) |
|
Postup
-
1
Cesto: Mletý mak zalejeme horúcim mliekom a necháme schladiť. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme mak namočený v mlieku, múku s práškom do pečiva a nastrúhanou citrónovou kôrou. Nakoniec primiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto nalejeme na plech a pečieme pri 200 stupňov 30 min. Necháme vychladnúť a potom rozrežeme na 3 rovnaké časti.
- 2
Plnka: Mak zalejeme horúcim liekom a necháme vychladnúť. Heru vymiešame s cukrom, pridáme rum a nakoniec zmiešame s makom.
- 3
Plnku si rozdelíme, 2x naplníme pláty a zvyšok plnky nanesieme na vrch a boky. Ozdobíme podľa fantázie.
Tiež makový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Predstavujem si tie makové úsmevy po takejto dobrote. Vyzerá to dobre.