Broskyňovo- jahodová torta fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 14. februára 2011

Pri pečení tejto ovocnej torty som sa inšpirovala receptom z časopisu Nejlepší recepty.

Suroviny

6 ks
100 g
100 ml, horúca
100 ml
1 ks
250 g
250 g
1 bal.
Krém, zdobenie:
2 ks, (840g)
450 g
400 ml
1 ks, (410g)
3 PL
2 a 1/4 tyčinky
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Korpus: Nad parou roztopíme čokoládu. Žĺtka oddelíme od bielkov. Bielka dotuha ušľaháme. Žĺtka a cukor šľaháme kým sa cukor nerozpustí a vznikne jemná svetlá pena. K pene postupne za stáleho šľahania prilievame vodu, olej a mierne vychladnutú čokoládu. Primiešame múku s kypriacim práškom do pečiva. Na záver jemne zamiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej formy. Pečieme 30 minút pri teplote 180 °C, teplotu v rúre znížime na 150 °C a pečieme ďalších 25 minút.

    Broskyňovo- jahodová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upečený, vychladnutý korpus prekrojíme na 3 časti.

    Broskyňovo- jahodová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jahody zlejeme, šťavu zachytíme. Jahody vidličkou roztlačíme a pridáme k jogurtu.

    Broskyňovo- jahodová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V 100 ml jahodovej šťavy necháme 30 minút bobtnať agar (2 tyčinky). Privedieme k varu a na malom plameni varíme do rozpustenia. Necháme mierne vychladnúť a postupne po lyžiciach primiešavame k jogurtu.

    Broskyňovo- jahodová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Smotanu na šľahanie vyšľáhame a metličkou jemne vmiešavame do jogurtovo-agarovej hmoty.

    Broskyňovo- jahodová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tortovú formu som si vystlala papierom na pečenie. Na dno formy si položíme prvý plát cesta.

    Broskyňovo- jahodová torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Navrstvíme naň tretinu krému.

    Broskyňovo- jahodová torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Jeden broskyňový kompót zlejeme a necháme odkvapkať. Šťavu zachytíme. Broskyne poukladáme na pripravený korpus s krémom a zalejeme druhou tretinou krému.

    Broskyňovo- jahodová torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Prikryjeme ďalšou častou korpusu. Navrstvíme zvyšný krém a prekryjeme posledným plátom cesta.

    Broskyňovo- jahodová torta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Povrch potrieme džemom. Otvoríme druhý broskyňový kompót. Broskyne krájame na mesiačiky a ukladáme na tortu. V 100 ml broskyňovej šťavy necháme 30 minút bobtnať zvyšný agar, spolu varíme do rozpustenia. Mierne vychladnutým, tuhnúcim želé potrieme broskyne. Tortu odložíme na cca 3 hodiny do chladničky.

    Broskyňovo- jahodová torta (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Parížsku šľahačku ušľaháme a potrieme ňou boky torty. Chladíme ďalších 30 minút.

    Broskyňovo- jahodová torta (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Kupujem ho v obchode so zdravou stravou. Mala som uz prasok, vlocky a tycinky. Tie sa mi osvedcili najviac. Kremy s agarom su trochu jemnejsie, kremovejsie. A skor tuhne, aj pri izbovej teplote. Aj pri rozpustani je rozdiel. Agar treba par minut varit.
krásna torticka a ďakujem za vysvetlenie čo je to agar agar a kde sa kupuje a používa, lebo už som ho tu videla v nejakých receptoch a nevedela som čo je to:-)
zase som múdrejšia ďakujem a pekný deň

Pridaj komentár k receptu: