Foto: babkamt
V spomienkach sa vraciam do čias maminej kuchyne,vybavujú sa mi jedlá,ktoré som už dlhšie nevarila.S jedným sa chcem s vami podeliť.
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravila som si bravčovú krkovičku a cibuľu s cesnakom.Do plechu som dala bravčovú masť asi za l polievkovú lyžicu.
-
2
Mäso som nakrájala na plátky. Osolila , okorenila mletým čiernym korením a korením na pečené mäso.Masť som roztopila a mäso som na nej opiekla z oboch strán. Mäso sa zatiahlo. Vnútri zostane pekne šťavnaté.
-
3
Na vrch som pridala nakrájanú cibuľu a cesnak.
-
4
Plech som zakryla alobalom. Mäso som piekla 60 minút na 200 °C.Potom som dala dole alobal a zvýšila som teplotu na 220 a ešte som chvíľu piekla , aby mäso dostalo farbu.
-
5
V šupke varené zemiaky som očistila. Spravila som si nálev na cibuľový šalát z vody , cukru , soli a octu. Do vriaceho nálevu som dala spariť pokrájanú cibuľu.Ešte som do šalátu pridala trochu oleja.
-
6
V zadnej kvietkovanej miske je už hotový šalát.Kým sa mi pečie mäso , spravím si tarhoňu.Do hrnca som si dala trochu domácej bravčovej masti.
-
7
Udusím si cibuľu.
-
8
Toto je moja domáca tarhoňa. http://varecha.pravda.sk/recepty/tarhona-fotorecept/21364-recept.html
-
9
Dám si zovrieť vodu do varnej kanvice.
-
10
Zatiaľ tarhoňu opražim do ružova.Zalejem ju vodou asi 1 co nad tarhoňu. Prikryté dusím ako ryžu.
-
11
Tu je už hotová. Môžem servírovať na stôl.
Diskusia k receptu