Foto: babulica
Tortu pripravovala moja manželka pri príležitosti synových 5 narodenín a veľmi sa jej podarila :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 |
|
400 gramov |
|
4 lyžice |
|
1 až 1,5 lyžice |
|
20 ml vlažná |
|
|
|
3 ks |
|
150 gramov |
|
120 gramov |
|
3 ks |
|
150 gramov |
|
200 ml |
|
50 gramov |
|
Postup
-
1
Deň vopred si pripravíme plnku, aby nám poriadne stuhla. Do hrnca si dame čokoládu, maslo a smotanu a varíme kým sa nám to všetko pekne nerozpustí. Po vychladnutí dame do chladničky.
- 2
Cesto: celé vajíčka si rozmiešame s cukrom do peny a postupne pridávame múku. Cesto vylejeme do vymastenej a pomúčenej tortovej formy a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupnov – skúšame špáratkom cca 15 min.. Keď je cesto upečené, necháme ho vychladnúť a naukladáme naň pokrájané na kolieska banány. Plnku vyberieme z chladničky – prešlaháme do peny a potrieme celú tortu aj z boku a dame do chladničky.
- 3
Na poťah: salková hmota – vo veľkej miske zmiešame salko, sirup, olej a vodu. Postupne prisypávame suš.mlieko až je hmota vláčna ako plastelina. V prípade, že je hmota riedka – podsypeme ju múčkovým cukrom. Z hmoty si odložíme kúsok na myšky, ktorú zafarbíme grankom.Tortu potiahneme salkovou hmotou a dozdobíme myškami (viď foto).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
len to najlepšie.Tá poťahová hmota zaujíma aj mňa,prosím ťa,kde
kúpim pšeničný sirup,ešte som o ňom nepočula.