Foto: izabella929
Tieto rožky určite sú už určite na Vareche ,ale pridala som ich pre dokončovaciu fázu...upečené rožky namočím na chvíľu do vody a obalím Zobraziť celý popisTieto rožky určite sú už určite na Vareche ,ale pridala som ich pre dokončovaciu fázu...upečené rožky namočím na chvíľu do vody a obalím vo vanilkvom cukre, do ktorého som pridala semienka z vanilkového lusku..sú veľmi chutné..
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na dosku som dala preosiatu hladkú múku,pridala som cukor,studené maslo,orechy, vanilkový cukor a všetko som spolu zmrvila...potom na záver som pridala bielok..
-
2
dobre vymiesila cesto..
-
3
z cesta som robila šúľky, ktoré som rozdelila na menšie kúsky a vytvarovala z nich rožky..
-
4
vYtvarované rožky som ukladala na plech vystlaný papierom..
-
5
trúbu som nechala vyhriať na 180st. a piekli sa 10min..
-
6
pripravila som si do jedenj misky vodu, do druhej som urobila zmes, vanilkový cukor, krieštálový cukor a zrniečka z vanilkového lusku.. najprv som namočila rožok, ihneď vytiahla a vyáľala v zmesi cukru...a nechala usušiť na doske..
-
7
rožky sú krehké a chutné...prajem dobrú chuť..
@luss44 : To snáď nemyslíš vážne, v roku 2013 počuť po prvýkrát v živote o vode, Modra je asi v Afrike??? Alebo sa len producíruješ svojou neznalosťou a provokuješ hádku???
Ja som si teraz minulý týždeň doniesla z Nemecka vanilkový cukor, balený po 3 sáčky s pravou vanilkou Bourbon. Ten prášok je nahnedlej farby a keď som ho pridala do práš. cukru na obaľovanie, všetko ohromne pekne vonia. V tejto zmesi všetky drobné pečivá obaľujem, čo treba v práškovom cukre. Ale aj tu dostať taký cukor, ako som ja kúpila v Nemecku. Zaujímavý posterh-ten istý výrobok a rozdielna kvalita dovezena na Slovensko a v Nemecku. Či sú to aj pracie prostriedky, potraviny ap.
Takže ja nemám zrniečka vanilky, ale homogénny cukor ochutený prír. vanilkou.