„Slepá kura “
Tradicne liptovske jedlo. Asi kazdy koho poznam o robi trochu inak. Tak toto je "slepa...
Krumpľová fučka
Je to jedlo, ktoré pozná snáď každý. Aj receptov je na Vareche až až...
Rybie fašírky
Je to môj vlastný recept a toto jedlo pripravujem, keď mám čerstvé ryby, najlepšie sa hodí ...
Domáce klobásky
Overený recept na výrobu domácich klobás, vďaka ktorému sa klobásky podaria aj tomu, kto ich...
Dvojfarebné grilážové rezy
Kokosová plnka: 250 g tuku rozpustíme, pridáme konden. mlieko, kokosovú múčku a všetko spolu zmiešame....
Lukulské hody
Lukulské hody, alebo oslava narodenín. Suroviny sú podľa počtu osôb, myslím, že to...
Novoročný bravčovo-hovädzí perkelt na červenom víne s ríbezľovým lekvárom
Pre moju návštevu som pripravila novoročný perkelt.
Kurča napichané marinádou
Ja som robila kuracie stehná a celé kurča, ale môžeme použiť(napichať)akékoľvek mäso.
Cisársky trhanec
Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a roztopeným maslom do peny, pridáme mlieko...
Čokoládové keksy s ovsenými vločkami
Zmäknutý palmarín vymiešame s cukrom, pridáme vajce a vyšľaháme na hladkú zmes. Múku zmiešame s práškom...
Zapečené plnené cukiny
Mám strašne vela cukin-ani neviem ako ich už pripravit... tak sú zapekané s mäsovou plnkou.
Silná polievka zo sušených húb
Milovníkům vůně a chuti hub jistě přijde tahle polívka k chuti. V zimě, horká, ...
Štedrák z pekárničky
Kedže na vianočné sviatky sa napečie veľa a bez štedráka by to asi nebolo, tak tohto roku...
Zemiakové lokše s Nutellou
Zemiakové lokše nerobievam často . No keď ich už urobím , nedá mi , ...
Predcesto na pečenie chleba /fotorecept/
Predcesto je vlastne chlebové cesto. Kedysi naše staré mamy pri pečení chleba vždy odložili kúsok cesta...
Špirálky z kysnutého cesta s orechmi a slivkovým lekvárom
Mám rada tento recept. Je to jednoduché kysnuté cesto. Kúskov je hodne a prebytky sa dajú...
Vanilkový oblak z pekárničky
Zdroj: Domáci pekárny. Ja som si ho prispôsobila pre moju pekárničku ETA Siesta. Fajna...
Nátierka zo surimi
Natierku som začala pripravovať ešte v časoch keď bola krabia konzerva za 5 Kčs, potom asi...
Karé na víne
tak pravdu povediac mne toto vôbec nechutí... ale môjmu mužovi až oči zažiaria keď mu toto...
Pofranštené rízky
Neviem, čo mám v poslednej dobe s tými francúzmi... :-) No, akokoľvek, toto...
Údené v červenej kapuste
Raz som u kamošky jedla podobné, ale boli to bravčové rezne s bielou kvasenou kapustou. Ja...
Fazuľový prívarok trochu inak
Inšpirovala som sa receptom, ktorý tu je uverejnený, ale urobila som to tak, aby to bolo trošku...
Pečený zajac na tymiane a šalvii
Ani neviem čo napísať, jednoducho som porušila svoje pravidlá a neštandardne pripravila chutného zajaca. Moja...
Chutná bravčová pečeň na slanine a hubách
Bravčová pečeň je zdrojom vitamínov a minerálnych látok a je obľúbená aj tu na vareche tak aj...
Studeno
Huspeninu môžete uvariť aj kombinovaním čerstvého mäsa s údeným. Ak pridáte údené koleno, dávajte pozor,...