Foto: misqs17
dnes sme kúpili veľa jahôdiek, rozmýšľala som čo s nimi, tak som si spojila moje obľúbené bublanina receptíky a vznikla takáto yummy bublaninka, super Zobraziť celý popisdnes sme kúpili veľa jahôdiek, rozmýšľala som čo s nimi, tak som si spojila moje obľúbené bublanina receptíky a vznikla takáto yummy bublaninka, super vláčna vo vnútri :)
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
do misky dáme ricottu, rozpustenú heru, cukor a žĺtka...
-
2
cca. 200 g jahod rozmixujeme na kasu s jednou lyzickou praskoveho cukru a zaroven si vyslahame sneh z bielkov so stipkou soli
- 3
hmotu s ricottou vyslahame do penista, postupne pridavame muku, v ktorej uz mame primiesany prasok do peciva
- 4
pridame rozmixovane jahody...
- 5
nakoniec pridame vyslahany sneh z bielkov
- 6
zmes vylejeme do pripravenej vymastenej a mukou posypanej formy, ja som mala 23cm okruhlu,ale to je malo, musi byt vacsia alebo normalne plech...na vrch poukladame zbytok jahod a posypeme vanilkovym cukrom...a vlozime do vyhriatej truby na 175C cca. 25 minut.(treba vyskusat spajdlou ci je hotovo)
- 7
a hotovo :)
- 8
preklopene na tanieri...
- 9
a krajame :) je uplne super, vlacna, uplne sa rozpada na jazyku :)
- 3
Diskusia k receptu