Túto majonézu pripravujem na zemiakový šalát, aj na zemiakový šalát s údeninou a zeleninou. Je trvanlivejšia ako tá, ktorá je robená mixovaním surových vajíčok.
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Smotanu, vaječné žĺtka, maslo a soľ dáme do hrnca s dvojitým dnom /hrniec na varenie mlieka/ a pri 80 stupňoch varíme do zhustnutia - nesmie vrieť.
- 2
Po uvarení necháme vychladnúť a do chladnej zmesi pridáme horčicu a citrónovú šťavu. Spolu zmiešame a nalejeme na pripravenú zmes na šalát, všetko spolu premiešame. Vznikne neuveriteľne dobrý šalat.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu