Varená majonéza

pipa - bez fotkypipa, 10. augusta 2013

Túto majonézu pripravujem na zemiakový šalát, aj na zemiakový šalát s údeninou a zeleninou. Je trvanlivejšia ako tá, ktorá je robená mixovaním surových vajíčok.

20 minút
príprava

Suroviny

250 ml
125 gram
2 ks
 trocha
1 ČL
z 1/2 ks citróna




Postup

  1. 1

    Smotanu, vaječné žĺtka, maslo a soľ dáme do hrnca s dvojitým dnom /hrniec na varenie mlieka/ a pri 80 stupňoch varíme do zhustnutia - nesmie vrieť.

  2. 2

    Po uvarení necháme vychladnúť a do chladnej zmesi pridáme horčicu a citrónovú šťavu. Spolu zmiešame a nalejeme na pripravenú zmes na šalát, všetko spolu premiešame. Vznikne neuveriteľne dobrý šalat.

Diskusia k receptu

2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Super. Vyskúšam.
pipa
varená majonéza vydrží dlhšie /3 dni/ ako pripravovaná v mixéri





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia