Foto: ancicka
Minulý rok som toho dosť zavarala,tak využívam kompoty.
porcií
príprava
na 160-170 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
100 g |
|
1,5 dl |
|
3 ks celé,menšie, |
|
3 PL |
|
250 ml vlažné |
|
1 čl |
|
Ovocna vrstva: | |
1 l |
|
rôzne podľa chutí |
|
3 ks |
|
,podľa chutí |
|
na ozdobenie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto.Z uvedených prísad v miske vymiešame. Ja som mala menšie vajíčka,ale ked sú väčšie stačia dva.
-
2
Vymiešané vylejeme na veľký hlboký plech na papier.Po upečení a vychladnutý koláč otočíme a stiahneme papier.Na obrátene cesto vylejeme ovocnú vrstvu.
-
3
Použila som 4 druhy ovocia.Jahody,jablka ,broskyne a ríbezle som mala mrazené.Kompoty som scedila,(malé 2,5 dl)
-
4
Zo sirupu som uvarila želatinu.
-
5
Ovocie som dala do mixéru a pridala cukor.
-
6
Do väčšej misky dáme jogurt,pridáme rozmixované ovocie ,
-
7
do toho pridáme želatinu a premiešame.
-
8
Okolo koláča som urobila s alobalu bočnicu,aby sa ovocná zmes nerozliala.Zmes som vyliala na upečené cesto a rozotrela.Takto rozotretý koláč dáme stuhnúť do chladničky. Dobré je koláč urobiť večer aby do rána bol v chladničke.
-
9
Po stuhnutí koláč ozdobíme čokoládou ľubovoľne.
-
10
Ozodbené.Dobrú chuť!
Diskusia k receptu