Foto: dobizu
Tento krém používam na prípravu tiramisu - či už klasické, vrstvené do pohárov alebo na upečené piškótové cesto - ako zákusok (pozri na Zobraziť celý popisTento krém používam na prípravu tiramisu - či už klasické, vrstvené do pohárov alebo na upečené piškótové cesto - ako zákusok (pozri na obrázku). Je lahodný, pekne drží tvar aj bez stužovačov a želatíny a veľmi si ho chvália moji známi aj kolegyne, tak sa chcem s vami podeliť o receptík.
príprava
Postup
-
1
Oddelíme si žĺtky a bielky. Žĺtky, 2 PL cukru a vanilkový cukor vyšľaháme do peny.
- 2
K žĺtkovej pene postupne na nižších obrátkach zašľaháme tvaroh a nátierkové (pomazánkové) maslo.
- 3
Bielky dotuha vyšľaháme a postupne do nich zašľahávame 3-4 PL práškového cukru, aby nám vznikol hustý lesklý sneh. Ten opatrne metličkou alebo vareškou zamiešame do tvarohovej hmoty.
- 4
Pripravený krém môžeme vrstviť do pohárov a prekladať piškótami namočenými v káve, môžeme ho vrstviť do tortovej formy s piškótami a vrch posypať kakaom - klasické tiramisu. Môžete sa inšpirovať mojím obrázkom - robila som z krému zákusok, upiekla som si piškótové cesto (na menší plech - 4 vajcia, 4 PL pr. cukru, 4 PL v mojom prípade bezlepkovej múky, trochu prášku do pečiva), krém som rozdelila na polovice, do jednej som pridala čerstvé maliny, natrela na piškótové cesto, na to som poukladala moje bezpelkové piškóty s malinovou príchuťou (pozri moje recepty) namočené v káve a na ne natrela zvyšok plnky. Vrch ľubovoľne ozdobiť. Všetko treba dať aspoň na 2-3 hodiny odstáť do chladničky. Krém je lahodný a osviežujúci. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@elisticka - vajíčka používam čerstvé od starkej z domáceho chovu, ale už som robila aj z kúpených a zatiaľ sa nám nestalo nič, ani nikomu z mojich známych pokiaľ viem :-)
Celkove receptik je fajnovy a pekny Dobizu.
A čo sa týka jogurtov, jogurtová kultúra (pre ktorú jogurty jeme) žije v jogurte 12- 16 hodín a potom postupne hynie, stráca sa, v obchode máme jogurty aj s 2 mesačnou zárukou, dávam každému na logické zváženie čo kupuje za svoje peniaze.
Pekný deň.
je vtedy najlepšie zmiešať syrokrém s vanilkovým cukrom ... je to výborná chuť vždy, keď je skombinované slanokyslé so sladkým