Foto: js9mxd
Mám rád kapustu na všetky spôsoby.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg, svieža |
|
0,5 kg |
|
300 ml |
|
300 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
4 guličky |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
2 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Kapustu nakrájame na slížiky, pridáme rascu, mleté čierne korenie, soľ, nové korenie, údeninu a dáme variť.
-
2
Bravčovú slabinku pokrájame na kocky.
-
3
Cibuľku pokrájame na kocočky a dáme opražiť na trošku masti.
-
4
Ak je cibuľka opražená, pridáme mletú papriku a dáme slabinu dusiť. Zároveň pridáme soľ, mleté čierne korenie, rascu a podlievame vývarom alebo vodou.
-
5
Otvorime pohár so sterilizovanými dubákmi a zlejeme z prebitočného nálevu. Mám vlastné od leta. Údeninu vyberieme z kapusty a odložíme do chladničky.
-
6
Dubáky pridáme do dusenej slabiny.
-
7
Ak je mäso udusené zahustíme ho múkovou zásmažkou a pridáme paradajkový pretlak. Miesto zásmažky môžeme dať aj instantnú zásmažku.
-
8
Následne zmiešame udusené mäso s kapustou.
-
9
Pred ukončením dochutíme vegetou, chvíľku ešte povaríme, pridáme cesnak a odstavíme. Kto chce môže si pridať aj zemiak. Podávame s pečivom. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu