Babičkine čokoládovo-orechové rohlíky

jaja53 - fotkajaja53, 16. decembra 2010
Babičkine čokoládovo-orechové rohlíky
Foto: jaja53

Tieto rohlíčky robila moja nebohá svokra,všetci sme ich strašne mali radi. A teraz ich robím ja pre našu rodinu. A vždy si na našu Zobraziť celý popisTieto rohlíčky robila moja nebohá svokra,všetci sme ich strašne mali radi. A teraz ich robím ja pre našu rodinu. A vždy si na našu babinu spomenieme.Robím ich na Vianoce,lebo sú fantastické.

25
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks - sneh
300 g
300 g




Postup

  1. 1

    Cesto: z 3 bielkov sneh ,300g ml. vlašské orechy a 300g práškového cukru.Z cesta urobíme tenké šulky asi ako malíček,ktoré obalujeme v 150g posekaných a upražených orechoch.Pečieme na papieri asi 15 minút pri teplote 180 °C. Vychladnuté rohlíky potom namáčame v čokoláde.

Diskusia k receptu

douglas
Do cokolady se maji macet cele rohliky, nebo jenom napul? Myslim, ze to obalovani v drcenych oprazenych vlasacich je moc dobre.
jaja53
To uz je na Tvojom rozhodnuti,ja namačam cele.Tym,ze sa cele namačaju,dlho vydrzia mäkučke.Ale hlavne ich nepeč dlho,lebo oni stvrdnu.Niekedy zmäknu este v čokolade,no nie je to pravidlo.Nam vydržia az do konca januara(ked sa na ne zabudne :)) take ako čerstve.
marienka44
@Jaja53 ,orechy sú veľmi drahé, uz stupla cena na trhu na 10 €/kg, pred 2 mesiacmi bola 4 €/kg. Setrím orechy, nemozem si dovolit dat tolko orechov do 1 zákuska.
rozmarin
My máme veľmi podobný recept na MANDĽOVé ROHLÍčKY - tiež 3 bielka, 25dlg mletých mandlí, 25dlg cukru, 3dkg prézly - urobiť masu, je dosť lepkavá, valkať malé rohlíčky, ktoré sa obalia v nasekaných olúpaných mandliach (minie sa tak 20dkg). Tiež sa nesmú veľmi upiecť, lebo potom sú tvrdé. My ich neoblievame čokoládou. Sú fantastické, robíme ich vždy na Vianoce a Veľkú noc :-)
jaja53
marienka44,nie si z BL?Lebo tuším tam sú také drahe orechy,v pondelok mi doniesla nevesta z tržnice za 5 eur.Taky starký to predával.A ja som pred mesiacom kúpila za 7.Je to rôzne.Ja som z PE.
marta5
Mozno skusim,ja som orechy dostala od suseda,velmi sa tesim,lebo Mam orechove pecivo najradsej.Mam spravene Išlerky uz som z nich poslala svojim znamym,idem robit grilazky na oblatke tam idu orechy,aj orechove stanglicky.Neskor to bude orechova piskota,banany a cok.krem.Tesim sa na Vianoce a krasne zelam aVam.
marianne69
...vyborne rohlicky,orechove ja zboznujem....(nechala som ti odkaz ohladom rumu v UK mozno pomoze)
piczur
Aspoň viem čo so zvyšnými bielkami, čo mi po včerajšku zostali. Ďakujem.