Šamrole s parížskou šľahačkou fotorecept

petullka - fotkapetullka, 26. mája 2022
Šamrole s parížskou šľahačkou (fotorecept)
Foto: petullka
8
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal. (rolované)
1 ks
250 ml (min. 33 %)
150 g (alebo horká)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozbalíme a rozrežeme na 8 pásov.

    Šamrole s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Každý pás omotáme na kovovú trubičku. Neviem, často vidím v receptoch, že trubičky potierajú maslom, ja nikdy nepotieram a idú mi ľahko dole.

    Šamrole s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Trubičky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

    Šamrole s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 20 minút do zlatista.

    Šamrole s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení chvíľku počkáme a ešte horúce dáme dole z trubičiek, necháme vychladnúť na mriežke a ozdobíme. Teraz som zdobila rozpustenou bielou čokoládou a nasekanými pistáciami.

    Šamrole s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zvyčajne ich polievam mliečnou čokoládou a často ich v nej aj celé máčam.

    Šamrole s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na krém si zohrejeme smotanu s čokoládou vo vodnom kúpeli a miešame, kým sa nám to celé prepojí. Vychladnutú hladkú zmes dáme do chladničky, ideálne na noc. Potom vyšľaháme mixérom. Opatrne, aby sme šľahačku neprešľahali!!! Ja som mixovala len pár sekúnd a bola super tuhá.

    Šamrole s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zvyčajne sa dáva aj stužovač, ale ja som použila 36%-nú smotanu a túto čokoládu z Lidla a stužovač nebol potrebný. Niekedy dávam Kinder čokoládu a niekedy horkú 74%-nú, ale táto je pre mňa naj, používam ju vždy pri pečení, nedám na ňu dopustiť.

    Šamrole s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Trubičky potrieme zvnútra džemom a pomocou zdobiaceho vrecka naplníme čokoládovou šľahačkou. Hotovo!

    Šamrole s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

haji
Také bych dala testovací vzoreček. To musí být fajná piplačka, natřít zevnitř šamrole džemom. Máš trpělivost a jsi šikovná!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha