Šamrole s parížskou šľahačkou fotorecept
Foto: petullka
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto rozbalíme a rozrežeme na 8 pásov.
-
2
Každý pás omotáme na kovovú trubičku. Neviem, často vidím v receptoch, že trubičky potierajú maslom, ja nikdy nepotieram a idú mi ľahko dole.
-
3
Trubičky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
-
4
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 20 minút do zlatista.
-
5
Po upečení chvíľku počkáme a ešte horúce dáme dole z trubičiek, necháme vychladnúť na mriežke a ozdobíme. Teraz som zdobila rozpustenou bielou čokoládou a nasekanými pistáciami.
-
6
Zvyčajne ich polievam mliečnou čokoládou a často ich v nej aj celé máčam.
-
7
Na krém si zohrejeme smotanu s čokoládou vo vodnom kúpeli a miešame, kým sa nám to celé prepojí. Vychladnutú hladkú zmes dáme do chladničky, ideálne na noc. Potom vyšľaháme mixérom. Opatrne, aby sme šľahačku neprešľahali!!! Ja som mixovala len pár sekúnd a bola super tuhá.
-
8
Zvyčajne sa dáva aj stužovač, ale ja som použila 36%-nú smotanu a túto čokoládu z Lidla a stužovač nebol potrebný. Niekedy dávam Kinder čokoládu a niekedy horkú 74%-nú, ale táto je pre mňa naj, používam ju vždy pri pečení, nedám na ňu dopustiť.
-
9
Trubičky potrieme zvnútra džemom a pomocou zdobiaceho vrecka naplníme čokoládovou šľahačkou. Hotovo!
..ja tiež nemám trubičky,urobím to ako krémeš na plechu,vrstvy: cesto,džem,šľahačka,znova cesto ;) ..
Noo aj tu na Vareche je diskusia ohľadom trubičiek varecha.pravda.sk/diskusie/prosim-poradte-/5390-forum.htm...
Ja som aj kedysi videla video, že miesto formičky spravili kužeľ z alobalu, ale nikdy som to neskúšala.