
Kurací vývar so šafranovými rezancami
Uvaríme klasický kurací vývar, na ktorý použijeme kuracie mäso a údené kosti (kúpime už zaúdené u mäsiara),...

Mäsové pyré
mäso si uvaríme v polievke, potom ho vyberieme, nakrájame na kúsky, dáme do mixéra,...

Kuracie paličky pečené s kukuricou
Opláchnuté a osušené stehna osolíme, okoreníme a na rozohriatom masle v pekáči zo všetkým strán opečieme...

Šumavská kapsa
Do hrubších kotliet urobíme nožom kapsu, osolíme ich a okoreníme. Na plátok slaniny položíme plátok...

Škoricové osie hniezda bez lepku
Osie hniezda sa dajú pripraviť na množstvo spôsobov. My máme pre vás dnes recept na tie asi najklasickejšie - škoricové s polevou....

Diabolská salsa
Pažítku, rajčinu, cibuľky a chilli papričky nakrájame na čo najmenšie kúsky a vytlačíme na ne limetkovú šťavu....

Citrónový tvaroh s orechmi
Syr osladíme a ochutíme citrónovou šťavou. Jablká umyjeme a osušíme. Zbavíme ich jadier, nakrájame...

Horiace bowle
Punc a horiace bowle prinasaju pocas dlhych zimnych vecerov ten pravy pozitok. Na silvestra ich podavajte neskoro...

Perníkové tiramisu
Vyskúšajte taliansku klasiku na iný spôsob. Perníkové tiramisu si Vás získa svojou chuťou a vôňou.

Šúľance so slivkovou zmrzlinou a s perníkovou mrvenicou
Vykôstkované slivky s cukrom rozvaríme. Pridáme slivovicu a rozmixujeme dohladka. Zmes preložíme na plech a zamrazíme....

Brokolicovo-krupičkové guľôčky
Brokolica je zelenina, ktorá sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Jedným z nich sú aj...

Vyprážané ryžové krokety
Na masle speníme múku, zalejeme ju vlažným mliekom a dochutíme soľou, muškátovým orieškom a korením....

Môj raňajkový šalátik
V snahe trošku zdravšie žiť/v našom veku to už prichádza samo/ si ráno k raňajkám vždy robíme...

Kuracie stehná na cukine
Tento recept je pre svoju ľahkú a rýchlu prípravu vhodný na každý deň, a navyše sa...

Kapusta kvasená v pohári
Ako väčšina z nás, aj ja som dlhé roky kvasil kapustu v súdku, staral sa o ňu, bojoval s "byrzou", odstraňoval a vyhadzoval z povrchu zmäknutú kapustu......

Čerešňová štrúdľa
Túto štrúdľu Katka Brychtová ochutnala počas nakrúcania Naj dedinka Slovenska.

Iskender z baklažánu
Iskender je jeden z mnohých spôsobov ako podávať kebab. Túto vegetariánsku verziu s baklažánom som objavil...

Košíčky z platano banánov plnené rybím ragú
Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v...

Veľkonočná kysnutá hrudka
Tento recept pochádza z východného slovenska a je môj najobľúbenejší na Veľkú noc.

Zemiaky zapečené s mletou teľacinou
Vyše polroka som „laboroval“ so svojou infikovanou nohou a tak mal dostatok času na potulky so svákom Google-om...

Knedličky z kyslého mlieka
Recept od starej mamy, pripravujem ked dostaneme neodolatelnu chut na nieco sladke, napriklad v nedelu...

Zázračné špičky z čokolády
Vo vodnom kúpeli zohrejeme práškový cukor, vanilkový cukor, PL rumu a mlieko. Premiešame, ...

Tagliatelle s omáčkou pesto
Bazalku a petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a otrháme lístky zo stoniek. Pár lístkov bazalky odložíme...

Šamrole s vanilkovým snehom podľa Josefa Maršálka
Krehké trubičky plnené bielkovým snehom s vanilkou, to je lákavé pokušenie od známeho českého cukrára.