Trdelník

niks - fotkaniks, 2. júla 2014
Trdelník
Foto: niks
9
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

350 g
200 g
80 g
2 ks
3 PL
250 ml
20 g
štipka
Na obaľovanie:
3 ks




Postup

  1. 1

    Do misky dáme múku, rozpustené maslo, práškový cukor, vajce a štipku soli. Pripravíme si kvások(do zohriateho mlieka dáme lyžičku cukru a droždia). Pridáme do zmesi a vypracujeme cesto (podľa potreby pridávame múku). Cesto musí byť tuhšie. Necháme vykysnúť.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníky, z ktorých vyvaľkáme dlhé valčeky, ktorými sa pevne omotajú namastené poháre tak, aby sa prekrývali. Namotaný trdelník potreme olejom a obalíme váľaním šk.cukrom(kokosom,kakaom,van.cukrom,orechami,...), tým sa cesto krásne rozpľaskne po obvode pohára.

  3. 3

    Pečieme.Po upečení ihneď stiahneme trdelníky z pohárov a pocukrujeme.

Diskusia k receptu

niks
@vlasatka ,nebojte sa nepraskne...To je také isté ako keby ste zavárali,tiež neprasknú.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia