
Hamantaschen so slivkovým lekvárom, tradičné sviatočné židovské koláčiky
Hamantaschen sú sviatočné židovské koláčiky so slivkovým lekvárom, ktoré židia pečú na sviatok Purim....

Jarné závitky podľa Kristíny Tran
Talentovaná speváčka Kristína Tran nám v tomto videu predstaví recept na obľúbené tradičné vietnamské jedlo.

Bryndzová paradajka
Paradajku zbavíme jadier, bryndzu a maslo rozmixujeme, pridáme soľ, pažítku, červenú papriku a...

Pomarančové koláčiky
Recept mám z jedného ženského časopisu. Koláčiky sú veľmi chutné, polovicu z nich zjedol manžel,...

Pečené kuracie krídelká
Pečené krídelká veľmi často podávajú v reštauráciách ako hlavné jedlo. Veľmi dobre ochutené, s rôznymi...

Grécky zemiakový šalát
Zemiaky umyjeme kefkou a dáme variť do osolenej vody. Medzi tým si pripravíme zálievku z octu, oleja...

Debrecínska bravčová kotleta
Bravčové karé jemne naklepeme na oboch stranách, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji. Počas...

Kukuricová polievka
Do 1, 5 l horúcej vody dáme bujóny a pridáme nakrájanú cibuľu (môže byť aj na hrubšie,...

Losos á la bylinky
Milujeme ryby. Všetky druhy a takmer všetky spôsoby prípravy- okrem tých konzervovaných v paradajkovej omáčke a...

Slovenská čína
Tento recept ma naučil môj ocino. Je to veľmi jednoduché na prípravu a hlavne veľmi chutné...

Zemiakové fašírky so šošovicou fotorecept
Recept na tieto fasirky som nasla tu v jednom starom casopise. Fasirky sa mozu podavat ako...

Teľacie frikassé na víne
Klasické omáčkové a knedlíkové jedlá robím málokedy. Jednoducho nie je čas. Ale občas ma niečo...

Farro šalát
Farro je znama obilnina v talianskej kuchyni a v poslednej dobe je velmi popularna aj ...

Arménsky steak, grilované ružiaky a tzatziky
Toto je neskutočne chutná marináda nemusí byť len na kuracie je dobra aj na rybu na bravčové...

Krémová karfiolová polievka s praženými krevetami
Cibuľu nakrájame na jemno. V hrnci rozpustíme maslo a pridáme trochu oleja. Pridáme cibuľu a...

Špenátová rýže (brokolicová nebo karfiolová)
Ke kuřecímu i jinému masu, samotná také chutná .

Chilli con carne z pomalého hrnca
Pre milovníkov pomalých hrncov :-)) Recept je podľa Jane Hornby.

Vyprážané fazuľové struky
Tento recept som dostala od priateľky aj so zelenou fazuľkou.

Zapekaný karfiol s údeninou (fotoreceot)
Súčasťou dnešného obeda bol aj zapekaný karfiol vývar som použil na polievku a údené koleno pečenie...

Hrachové karí
Sušený hrach si na noc namočíme, ráno vodu scedíme a vymeníme za novú. Uvaríme ho...

Chrbát z diviaka na restovanom špenáte
Mäso narežeme na kusy po 200 g, osolíme, okoreníme. Na panvičke rozohrejeme časť oleja...

Rýchly malinový koláč
Dnes má prísť návšteva, koláč mal byť pôvodne jablkový, ale čerstvé niekam zmizli a zavarené skysli... takže...

Dusené bravčové na paprike
Papriku umyjeme, očistíme, nakrájame na rezance. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. V panvici...

Pečeňová nátierka
Tento recept mám od bývalej kolegyne. Je to dobrá nátierka, pripomína mi chuťou kačaciu alebo...

Zemiakové muffiny + medvedí cesnak
Včera som pozerala Tajomstvo mojej kuchyne a zaujal ma jednoduchý, t eraz aktuálny recept s medvedím cesnakom....

Polievka z ružičkového kelu
Očistený kel umyjeme, vložíme do 1 l vody, osolíme, okoreníme, prisypeme rascu a...

Hovädzie s pečenou zeleninou a yorkshire pudingom
Možno vás inšpirujem na veľkonočný nedeľný obed.