Najlepšie Chilli con Carne

viola17 - fotkaviola17, 3. novembra 2014
Najlepšie Chilli con Carne
Foto: viola17

Moja polovička miluje chilli con carne tak som zmajstrovala chilli con carne s domácim guacamole a domácimi celozrnými tortilami...

2
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 gramov
200 gramov
150 gramov
3 ks
100 gramov
40 gramov
25 gramov




Postup

  1. 1

    dáme si variť fazuľu do polomäkka. Dáme orestovať mäso, pridáme cibuľu a nasekané chilli- necháme to na panvici a priebežne premiešavame pokial sa nevyvarí voda (=cca 10 min).

  2. 2

    Pridáme popučený cesnak, nasekane paradajky a varíme do mäkka. Pridáme do polomäkka uvarenú fazuľu, čokoládu a koriander.

  3. 3

    Pridáme ostatné korenie podľa chuti. Podávame s kyslou smotanou, guacamole, tortilami... Čas je orientačný mne to trvalo aj s prípravou Guacamole a tortíl 50 min. Guacamole- pomixované avokado s cesnakom, pažitkou ,oreganom voliteľná cibuľa Tortila- vypracovane nelepivé cesto z celozrnej múky a vody. Vyvaľkáme do "kruhu" a dáme opieť na panvicu z oboch strán

Diskusia k receptu

katka78
Chilli con carne mám rada, dlhšie som nerobila, ďakujem za pripomenutie.
jarunka
To mam rada taketo, ta cokolada ma tam prekvapila, ale treba vyskusat.
kubos1988
Mám iný recept, ale v celku nie je čo vytknúť, určite skúsim aj túto variantu.

Ps: čokolády sa báť netreba, ale s citom




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia