Špenátové placky

kwetka - fotkakwetka, 17. apríla 2010

Vynikajúca pochúťka aj pre najväčších nepriateľov špenátu

20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 ks
5-6 strúčikov
5-7 lyžíc
1/2 lyžičky




Postup

  1. 1

    Čerstvý špenát rozmixujeme spolu s cesnakom a vajíčkami, zahustíme strúhankou podľa potreby a dochutíme soľou. V prípade, že máme mrazenú špenátovú dreň (nie celé listy!), necháme rozmraziť, zlejeme vodu a pridáme pretlačený cesnak a ostatné suroviny ako pri čerstvom variante. V dolkárni pečieme malé placky a ešte horúce ich ukladáme na chlieb, ktorý je natenko potretý taveným syrom. Ozdobíme rajčinou, strúhaným syrom, príp. kolieskom papriky. Ešte za tepla jeme a zároveň prijímame gastronomickoé komplimenty od odporcov špenátu.

Diskusia k receptu

hkbarbie
hm mnam mnam, paci sa mi, ze sa to dava chlieb. Ja si to urobim na hrianku. Uz si ukladam recept!
honestka
prave dnes som o tom hovoria, ze robievam spenat ako pomazanku... asi telepatia alebo to, ze je to ozaj vyborne!

Ja davam takto chlebik s pomazankou niekedy aj zapiect iba tak pod gril a je to mnamky.
kanchi
nie je to zly napad,ale ja to robim trochu inak,musim nafotit a potom poslem,tiez je mnam ,mnam
kwetka
tu pomazanku by som chcela vyskusat... dajte recept, prosim




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia