Vynikajúca pochúťka aj pre najväčších nepriateľov špenátu
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Čerstvý špenát rozmixujeme spolu s cesnakom a vajíčkami, zahustíme strúhankou podľa potreby a dochutíme soľou. V prípade, že máme mrazenú špenátovú dreň (nie celé listy!), necháme rozmraziť, zlejeme vodu a pridáme pretlačený cesnak a ostatné suroviny ako pri čerstvom variante. V dolkárni pečieme malé placky a ešte horúce ich ukladáme na chlieb, ktorý je natenko potretý taveným syrom. Ozdobíme rajčinou, strúhaným syrom, príp. kolieskom papriky. Ešte za tepla jeme a zároveň prijímame gastronomickoé komplimenty od odporcov špenátu.
Ja davam takto chlebik s pomazankou niekedy aj zapiect iba tak pod gril a je to mnamky.