Skoro talianská pizza Margherita

kacickaa - bez fotkykacickaa, 16. júna 2010
Skoro talianská pizza Margherita
Foto: kacickaa

Túto pizzu minule na TV Paprika piekol nejaký talianský šéfkuchár. Keď som ju videla neoodolala som a hneď som ju šla vyskúšať. Trocha som Zobraziť celý popisTúto pizzu minule na TV Paprika piekol nejaký talianský šéfkuchár. Keď som ju videla neoodolala som a hneď som ju šla vyskúšať. Trocha som si ju upravila podľa svojej chuti a surovín v chladničke no aj tak bola výborná .

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
na 300 °C

Suroviny

250 g
20 g
1 čl
Paradajková omáčka :
5 PL
Na obloženie:




Postup

  1. 1

    Z múky, droždia, soli a vody vymiesime cesto . Rozdelíme na dve bochníky a odložíme na dve hodiny na teplé miesto, aby cesto vykyslo.

  2. 2

    Po dvoch hodinách cesto vyberieme. Nevaľkáme ale rukami vytvarujeme kruhy, ktoré potrieme paradajkovou omáčkou ( môže byť aj len kečupom). Obložíme mozarellou, strúhaným syrom a lístkami čerstvej bazalky. Kto chce môže na vrch pridať na štvrtinky rozrezané cherry paradajky. Pečieme pri 300°C asi 10 minút. Cesto sa dá obložiť hociím. nemusí to byť striktne mozarella či iný syr . Ja to robím takto, no ako sa vraví fantázii sa medze nekladú.

  3. 3

    Paradajková omáčka: V miske zmiešame pretlak, kečup, na kúsky pokrájané paradajky, bazalku, soľ a korenie

Diskusia k receptu

tinca
@kacickaa vyzerá dobre, ale na pizzu pretlak nikdy a syr len mozarellu, aspoň čo sa týka mňa a v Taliansku tiež, oni požívajú drtené rajčiny
kacickaa
No ten chlap tam dával pretlak, takze neviem . A tiez som si to trochu upravila lebo pretlak sam ako taky mi moc nechutí,a keďže parmezán, ktorý tam mal byt ôvodne som nemala , tak som použila normálny sy ...
Ale myslím, že skôr ide o to cesto, lebo obložiť si to už môže každý podľa chuti .
lacosk
V tom ceste mi chýba olivový olej. Neviem či sa na to zabudlo pri písaní receptu ale asi tam mal byť. Kečup taliani na pizzu nikdy nedávajú, a ako píše kacickaa, nič v zlom ale ani parmezán. Na pizzu ide paradajková omáčka, ktorej recept si viacmenej každý chráni ale vo všeobecnosti sa skladá z drvených paradajok, soli, korenia, bazalky a trošku ol. oleja. Možno som niečo zabudol. A syr by mal byť Mozarella, aj keď sa podľa mňa nič nepokazí ani hocijakým iným. Ale Parmezán asi skôr na nejaké zapekané jedlo. Parmezán je niečo ako korenie.
alexdidi
...pokračujem, lebo som omylom ukončila...často robím doma pizzu/už tu bola diskusia na túto tému/, lebo môj vnuk ju zbožňuje a tak často ju objednávať by bolo veľmi neekonomické...robímtakmer rovnako ako ty, len do cesta dávam trocha cokru, teda do kvásku a cesto vykysne max. za 1 hod....no Taliani sú naozaj zhrození, keď počujú že na pizzu kečup. Pretlak je však myslím fajn. Mne sa osvedčilo paradajkové pyré, do ktorého prilisujem cesnak a trochu oregana...avšak treba skúšať a vždy je to podľa našej chuti...
petra332
dnes som ten recept vyskusala a bol vynikajuci... dakujem a urcite budem pizzu pripravovat uz iba takto :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia