Segedínska kapusta

rolfynka - bez fotkyrolfynka, 25. júna 2011

je to nase oblubene jedlo hlavne v zime tak ho robievala moja mama

6
porcií
120 min minút
príprava

Suroviny

1 kg
3/4 kg
1/2 kg
5 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    cibulu si nakrajam na kocky aj mesko do hrnca dame mast pridame cibulu osmazime paradajku olupeme pridame k cibule a podusime kym stava nie je husta pridame kornie cierne sol alebo vegetu mletu cervenu papriku a podlejeme teplou vodou a pridame mesko nakrajane na kocky a dusime do polomekka potom pridam kyslu kapustu trocha ju pokrajam a varime do polomekka potom si do mleteho meska dam cierne korenie jednu mensiu cibulu mletu cervenu papriku a ryzu podla potreby a tvarujem gulky ktore dam do kapusty urobim si tam jamky a do nich ich vlozim a varim kym nezmeknu a uz nemiesam aby sa gulky nerozpadli podavame s knedlou alebo chlebom dobru chut

Diskusia k receptu

jarca
Toto je dobre jedlo, moja maminka to varila aj zo sladkej kapusty a bolo
to mnam. Dakujem za napadik, uvarim.
evanaaa
Trošku iný spôsob varenia segedínu, zaujímavé s tymi guľkami, ak by to bolo ukladané po vrstvách, skôr mi to pripomína koložvársku kapustu, len do tej ide smotana, ale ja ju dávam aj do segedínsej kapusty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia