Mexická fazuľa

kimika - bez fotkykimika, 14. apríla 2011
Mexická fazuľa
Foto: kimika

Suroviny

 ,alebo červená z konzervy
 mrazená




Postup

  1. 1

    Mäso si nakrájame na menšie kúsky. Orestujeme na cibuli, posypeme diabolským korením(podľa chuti, kto aké štiplavé má rád), červenou paprikou, pridáme celý stručik cesnaku, petržlenovú vňať(sušenú alebo čerstvú, akú máte) a podlejem vodou a dusíme do mäkka. Pred koncom pridáme lečo, paradajkový pretlak, mrazenú mexickú zmes, fazuľu a zeleninový bujón. Dovaríme do mäkka. Podľa potreby zahustíme hladkou múkou. Podávame s chlebíkom alebo bez. Polievka je veľmi sýta. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

evanaaa
Takéto jedlá, najmä s fazuľou máme radi a dajú sa robiť naviac spôsobov, aj tento je dobrý. Len tú petrž. vňať by som dala úplne pri konci a vôbec, akúkoľvek, ale ak je tam to lečo, ani by nemusela byť.
abdul
Bude aj u mňa. Dnes do KK a v sobotu v hrnci.
kimika
@evanaaa , petržlenová vňať vyvarením dá predsa tej polievke chuť, lečo má úplne iný charakter(nie je tam koreňová zelenina). Ja aj vývary robím tak, že dám vyvariť vňať a potom do taniera ešte pridám sviežu. Ale jasné je tu priestor na to aby si každý recept upravil podľa seba ja som len obhájila svoj postup :))) Ďakujem za komentár.
dogagador
@kimika : aj ja davam vnat 2x....
recept na "chilli" je super, tesim sa na to, ked sa k tomu dostanem urobit, je to strasne dobre...
evanaaa
Dobrý nápad, dávať na 2x vňať, ja len preto, že varením sa ničia vitamíny a tá vňaťka je krehká. Nepíšem to len ja, bolo to tu viac krát spomenuté a píšu to aj v kuchárkach. Nie je to kritika.
kimika
@dogagador a najlepšia je fazuľa takí trojdňová, akurát dnes ju dojedáme a nemá chybu :).
@evanaaa , nie, ja som to nebrala ako kritiku ale ako som písala len obhájenie postupu :))). Ano, to máš pravdu, vňaťka je krehká a dlhým varením stráca vitamíny ale tu ide skôr vyvariť z nej tú chuť.
Inak ešte lepšie ako petržlenová vňať je ligurček ale ten dostať len sušený, teda čerstvý som nevidela, čo je škoda lebo nádherne vonia ako polievkové maggi :)))
kimika
Ďakujem všetkým za komentáre a ak vyskúšate, nech chutí! :)
helca103
robím niečo podobné dávam mäso a fazulu 1:1 ja to robim husté nie ako polievku. Pred podávaním posypem struhaným syrom ale vyskúšam aj toto ako polievku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia