Hokkaido polievka

dena94 - bez fotkydena94, 27. septembra 2012

Tento recept mám od mojej maminy a je chutný a jednodychý.

8
porcií
7 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

2
250 ml
štipka




Postup

  1. 1

    Hokaido si ošúpeme ale nemusíme šupy sú jedlé a ťažko sa šúpu (: Tekvice si nakrajame na menšie rovnaké kusy aby sa nám to rovnomerne uvarilo.Tekvicu dame variť do vody a trošku ju osolíme.Varíme ju približne 30 min aj menej.

  2. 2

    Potom si tekvicu rozmixujeme pridáme smotanu a privedieme do varu a stačí nechať povariť asi 5 min. Polievku si dochútime soľou,korením,podľa chuti pridáme cukor.Ak nechcete smotanu dávať nemusíte aj tak je veľmi dobrá.

  3. 3

    Ak si vyberiete dať na polievku krutóny tak si toustový chlieb nakrájame na malé kocky a opražíme. Ak sa rozhodnete pre jadierka napríklad slnečnicové ,v obchode kupíte už aj osmažené. ...A posipeme na polievku.DOBRÚ CHUŤ!!

Diskusia k receptu

stacy77777
tekvičkovú polievku robievam tiež takto ako ty, ale z bielej,hokkaido som doteraz nepestovala,ale po toľkých receptoch, ak sa bude dať,budúci rok veru skúsim dopestovať
diaanka
výborná polievka, robievam ,ked som ju jedla prvý krát, chuťou mi pripomínala sviečkovú
dena94
stacy: ľahko ju kúpiš aj v obchode....ja som neverila ,že by mi tekvica mohla chutit a zabudla som dodať: NA VRCH DÁVAM EŠTE KRUTÓNY ALE OPRAŽENÉ SLNEČNICOVÉ SEMIENKA!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia