
Karfiolová polievka
Mrkvu, petržlen a zeler nastrúham na hrubom strúhadle alebo nakrájam na menšie kocky. V hrnci...

Jablčník so sušienkami
Jablčník je šťavnatý a cesto jemné ako pavučina. Chutiť vám bude určite. Upečiete rýchlo a...

Plnka s údeným mäsom a kôprovou omáčkou
Plnka: Na väčšie kúsky nakrájanú slaninu a bôčik orestujeme na cibuľke a cesnaku. Dochutíme soľou, ...

Penne quattro formaggi, so šampiňónmi a hrachom.
Jedna klasika s pridaním zopár ingrediencií podľa chuti.

Placky Puri
Druh indickej hlboko praženej placky. Hodí sa k jedlám ako napr. Puri Bhaji alebo Chole...

Medvedí cesnak - raňajky, obed, večera
Sezóna medvedieho cesnaku vrcholí, a tak som ho mala na raňajky, obed aj večeru...

Kurča na smotane s jalapeño
Pred sťahovaním je potrebné zbaviť sa všetkých „načatých“ surovín, či poloprázdnych konzervovaných polotovarov....

Moravský vrabec
Opláchnutý bôčik a pliecko nakrájame na malé kúsky a dáme do pekáča. Osolíme, posypeme rascou,...

Tortička na Valentína
kedže manželík má rád torty a aj "podobné" na chuť sacherky, tak som mu ju upiekla...

Chutné kuracie krídelká s prílohou
Kuracie krídelká robené v marináde patria medzi moje obľúbené. Tieto som opísala so všetkým, čo...

Pečienka na iný spôsob
Keď sme boli ešte malé decká, pečienku sme "nemuseli". Keď si dobre pamätám, pre...

Hovädzie s cestovinou
Mäso nakrájame na rezne, vyklepeme, ale nesolíme, urobíme si z vajec a múky cestičko (tiež nesolíť). Na...

Feniklovo-redkvičkový šalát
Odkukala som ho v telke od televízneho šéfkuchára bez čapice Jamieho Olivera. Vyskúšajte, je...

Hrnčekový jablčník
Jednoduché pečenie aj pre začiatočníkov. Cesto je jablkové s orechmi, poleva varená karamelová....

Orechové rožky
Lístkové cesto rozvaľkáme. Rozdelíme na štvorčeky, ktoré potom rozdelíme ešte na trojuholníky. Spravíme plnku:...

Zguľkovaný baranček
Kazdy rok mi zostane suchy barancek, co mavame na ozdobu na stole a kazdorocne ho ...

Jablkový perník
Perníkové koláče sú u nás veľmi obľúbené vďaka svojej chutnosti a rýchlej príprave, takže dnes do...

Chlebík z domácej pekárne č. 1
Recept som si upravila podľa mojej chuti, pečiem ho takto už viac, ako 2 roky....

Makové perky s domácim lekvárom
Ja a mak sa nemáme veľmi radi, ale keďže je zdravý a má kopec pozitívnych benefitov...

Vanilkovo-čokoládové briošky
Tento recept som našla na tomto blogu: http://tana-catering. blogspot. sk/ a moja rodina spolu so mnou si...

Šťavnaté mäsové placky dvoch hláv a štyroch rúk, servírované na cestovinovom hniezde
Pôvodný recept je určite z talianska. Svojho času sme, s mojim krajším ja, sledovali...

Domáce rezance s hovädzím
... široké domáce rezance so špenátom a lupienkami hovädzieho mäsa na tymiáne. Na vareche je toľko...

Škvarkové knedlíky s hlávkovým zelím
Teď jsem v jednom komentáři psal, že budu vyhnán z domu vysavačem a leštěnkou a přitom...

Cibulačka
Naše oblíbená, léty prověřená... V neděli uvařené tři litry nepřežily do pondělka :)

Nezdravé raňajky
Touto cholesterolovú bombu si robievam pravidelne v nedeľu ráno. Držím sa hesla : " Dieta je...

Pečená prepelička s cibuľovým džemom a grilovanou polentou
Prepelicu vykostíme, rozdelíme na stehienka a prsia, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpustenom masle zo...

Dvojcestové oškvarkové pagáče
Recept na tieto vynikajúce pagáčiky som objavila na slovenskom MMB.

Tyčinky grissini s bylinkami a parmezánom
Parmezán posekáme na malé kúsky. Pridáme najemno nasekané čerstvé bylinky, cukor a soľ. Primiešame múku, ...

Obrátený pomarančový koláčik
Tento koláčik mám z jednej knižky, ktorú mi doniesol môj syn zo školy. Je to knižka v...

Nivové špagety à la Dobrůtka
Vždy keď máme nivu a nevieme ako ju použiť, nivová omáčka to istí :). Jednoduchá...

Medovníkové rezy, variant spred r. 1964
Podobných rcp je na našej stránke „zopár“, ale ja musím tento dvojnásobne NÁŠ pridať! Ad 1....

Kura skoro ako zo Španielska
Kuracie prsia osolime, okorenime a zlahka obalime v hladkej muke. Paradajky olupeme, vyberieme ...