Chlebík z domácej pekárne č. 1 fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 12. januára 2011

Recept som si upravila podľa mojej chuti, pečiem ho takto už viac, ako 2 roky. Možno sa vám na prvýkrát nepodarí, preto nehádžte hneď flintu do žita. Všetko je to o trpezlivosti a láske k darom prírody.

7-10 minút
príprava

Suroviny

1 KL
1 PL
1 PL
4 KL (očistené)
2 KL
2 KL
360-380 ml
250 g
250 g
1 KL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do nádoby musíme dať najskôr tekuté ingrediencie, teplú vodu, olej a ocot. Potom pridáme soľ, všetky semienka a obidva druhy múky. Na vrch pridáme droždie a prášok do pečiva. V Lidli dostať viac druhov múky, ja kupujem zmes na pšenično-ražný chlieb, sedliacky a slnečnicový. Na každej múke je uvedené iné množstvo vody, preto ja dávam vždy o trochu viac vody, ako je tam uvedené.(napr. napísané je 350 ml, no ja dám 360 ml atď.)

    Chlebík z domácej pekárne č. 1 (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom nastavíme program na pečenie celozrnného chlebu. Ak sa mi zdá, že cesto je veľmi husté, pridám veľmi opatrne ešte 3-4 lyžice teplej vody.

  3. 3

    Zhruba po dvoch hodinách signál oznámi, že chlebík je upečený. Vyberiem nádobu, vyklopím chlebík na kovovú mriežku, vyberiem hnetacie háky, chlebík zabalím do utierky a nechám vychladnúť.

    Chlebík z domácej pekárne č. 1 (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Miešam podobne. Dávam 300 g zmesi z Lidlu, 250 g chlebovej alebo hladkej extra špeciál, 380 ml vody, 2 pl olivového oleja, pol vrecka sušeného droždia, 1 pl drvenej rasce, aj viac keď sa usype. Je výborný, doma všetkým chutí, pečiem ho tak dva krát do týždňa.
chlebík sa ti podaril krásne.... ja tiež pekávam chleba občas v pekárni, občas v rúre, ale doteraz som robila vždy len z klasickej múky, ale minule som videla v Lidli chlebovú zmes a kúpila som ju, že skúsim. Bohužiaľ po otvorení šla do koša pretože bola muchavá. Asi som mala smolu.... vidím, že ty tiež používaš takúto zmes a asi máš s ňou dobré skúsenosti, bohužiaľ ja som mala smolu :-)
evusik a ked pečieš v rúre chlebík dávaš cesto ako do pekárne?