Foto: mariaklara
Recept som si upravila podľa mojej chuti, pečiem ho takto už viac, ako 2 roky. Možno sa vám na prvýkrát nepodarí, preto nehádžte Zobraziť celý popisRecept som si upravila podľa mojej chuti, pečiem ho takto už viac, ako 2 roky. Možno sa vám na prvýkrát nepodarí, preto nehádžte hneď flintu do žita. Všetko je to o trpezlivosti a láske k darom prírody.
príprava
Postup
-
1
Do nádoby musíme dať najskôr tekuté ingrediencie, teplú vodu, olej a ocot. Potom pridáme soľ, všetky semienka a obidva druhy múky. Na vrch pridáme droždie a prášok do pečiva. V Lidli dostať viac druhov múky, ja kupujem zmes na pšenično-ražný chlieb, sedliacky a slnečnicový. Na každej múke je uvedené iné množstvo vody, preto ja dávam vždy o trochu viac vody, ako je tam uvedené.(napr. napísané je 350 ml, no ja dám 360 ml atď.)
-
2
Potom nastavíme program na pečenie celozrnného chlebu. Ak sa mi zdá, že cesto je veľmi husté, pridám veľmi opatrne ešte 3-4 lyžice teplej vody.
- 3
Zhruba po dvoch hodinách signál oznámi, že chlebík je upečený. Vyberiem nádobu, vyklopím chlebík na kovovú mriežku, vyberiem hnetacie háky, chlebík zabalím do utierky a nechám vychladnúť.
- 4
Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu