Dvojcestové oškvarkové pagáče

medovnicek - fotkamedovnicek, 12. januára 2012

Recept na tieto vynikajúce pagáčiky som objavila na slovenskom MMB.

Suroviny

1.cesto:
750 g
42 g
3 dcl
1 KL
1 vrchovatá KL
50 g (dala som bravčovú masť)
500 g
500 g
200 g
1 vrchovatá KL
1/2 KL
4 ks uvarené v šupke a prepasírované




Postup

  1. 1

    Do misy dáme múku, urobíme jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie, prilejeme vlažné mlieko a necháme vzísť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny, ktoré patria do 1. cesta. Dobre vypracujeme a necháme kysnúť cca 45 minút na teplom mieste. Medzitým pripravíme 2. cesto - zmiešaním všetkých surovín. Vykysnuté prvé cesto vyvaľkáme a natrieme naň druhé cesto. Prejdeme po nich valčekom a poskladáme do obálky. Necháme 20 minút postáť a potom znovu cesto rozvaľkáme a poskladáme. Toto zopakujeme ešte dva krát vždy po 20 minútach. Nakoniec cesto rozvaľkáme, vykrojíme pagáčiky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ešte chvíľku kysnúť. Potom potrieme vajíčkom a môžeme posypať sezamom alebo hrubozrnnou soľou. Piekla som na 180 C. Po upečení som ich potrela bravčovou masťou.

Diskusia k receptu

dajda
sú nadherné a taký recept zaujímavý...určite vyskúšam.
danielas
Vydarili sa Ti naozaj výstavne.Robievam tento rp s malou obmenou. Nedávam zemiak a nedávam to prvé cesto samostatne vykysnúť,ale pracujem s oboma cestami ,prekladám ako Ty 3x a čakám po 20min po každom preložení. S tým zemiakom to ale vyskúšam.
likalu
Robím podobné a tiež so zemiakmi. Sú veľmi dobré. Cesto vymiesím a nechám kysnúť a zvlášť spojím len maslo s oškvarkami, tie natieram na tri krát a tak isto zemiaky strúham zakaždým na natreté maslo.
medovnicek
Dievčence veľmi pekne ďakujem za milé komentáriky, piekla som ich už dávnejšie, ale ozaj sú chutné, teda aspoň nám chutili
vopice11
su veľmi pekné a musia byť aj chutné, len ich z tej davky musí byť veľmi veľa:)))
xilia
mňam, toto sú krásne a lákavé pagačiky, šikulka...
paveva
sú pekné a určite chutné, také nepoznám a určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia