Foto: enerrgizer
...široké domáce rezance so špenátom a lupienkami hovädzieho mäsa na tymiáne. Na vareche je toľko krásnych a výborných receptov na domáce rezance, tak som Zobraziť celý popis...široké domáce rezance so špenátom a lupienkami hovädzieho mäsa na tymiáne. Na vareche je toľko krásnych a výborných receptov na domáce rezance, tak som dnes už neodolal a mali sme ich na obed...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...z múky, vajec, nadrobno nakrájaných špenátových listov a soli necháme robota vypracovať dobré cesto, ktoré necháme odpočívať v chladničke...
-
2
...cesto odpočíva, ale ja som nemohol...zmrznuté hovädzie som nakrájal na lupienky, čím tenšie, tým lepšie...
-
3
vo woku som rozpálil olej, pridal som k nemu cibuľu nakrájanú tiež na lupienky, polovicu cesnaku, tymián, potom mäso, čierne mleté korenie a soľ. Po chvíľke (436s.) bolo mäsko hotové, dal som ho na tanier, nech si tiež odpočinie...
-
4
do toho istého woku som dal lyžicu oleja a dve konzervy lúpaných paradajok... dôležité: konzervy som otvoril a do woku som dal len ich obsah :-) Potom som pridal zvyšok cesnaku, bazalku, soľ, čierne mleté korenie a vydusil som prebytočnú šťavu a prihodil som nakrájané chilli papričky...
-
5
...odpočinuté cesto som rozdelil na 4 časti, vyvaľkal som ich, nechal som trošku obschnúť a nakrájal som ledabolo naozaj široké rezance. Snažil som sa, aby bol každý iný...nech hneď vidieť, že sú domáce :-) Voda mi už vrie, osolil som ju a odvaril rezance, stačí im pár minút...
-
6
...k paradajkám som pridal hovädzie a nechal som to spolu prevrieť. Na tanier som naložil rezance, prekvapol som ich sezamovým olejom, pridal som paradajky s hovädzím, do ruky som si dal vidličku a potom už len ...dobrú chuť :-)
vyzerá véééľmi dobre.