Hrnčekový jablčník fotorecept
Foto: helena10
Jednoduché pečenie aj pre začiatočníkov. Cesto je jablkové s orechmi, poleva varená karamelová. Na meranie surovín som použila hrnček s objemom 220 ml, Zobraziť celý popisJednoduché pečenie aj pre začiatočníkov. Cesto je jablkové s orechmi, poleva varená karamelová. Na meranie surovín som použila hrnček s objemom 220 ml, veľkosť plechu 20 x 35 cm.
Suroviny
Cesto: | |
370 g (nakrájané očistené) |
|
z 1/2 citróna |
|
3 ks |
|
1 hrnček (220 ml) |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
1 hrnček (mleté) |
|
1/4 hrnčeka |
|
Karamelová poleva: | |
1 hrnček |
|
60 g |
|
1/4 hrnčeka |
|
Na plech: | |
(na vymastenie) |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Očistené a ošúpané jablká nakrájam na menšie kocky. Zalejem šťavou z polovice citróna a odložím bokom. (Hrubá váha celých jabĺk neočistených so šupkou bola 580 g.)
- 2
Na cesto mixérom vyšľahám do peny celé vajcia s cukrami a štipkou soli. Prilievam olej, šľahám. Múku zmiešanú s práškom do pečiva prisýpam po častiach a šľahám. Postupne pridám nakrájané jablká, mleté orechy, mlieko a na menších otáčkach premiešam.
- 3
Cesto rovnomerne rozotriem na plech 20 x 35 cm, ktorý som si vopred vymastila tukom a posypala strúhankou. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25-30 minút.
- 4
Vychladený koláč polievam karamelovou polevou uvarenou z mlieka, masla a trstinového cukru. Nechávam stuhnúť v chladničke a potom nasleduje ochutnávka koláča.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za nahliadnutie rcp.🌞