Jablkový koláč
Jablkový koláč

Hrnčekový jablčník fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 25. apríla 2023
Hrnčekový jablčník (fotorecept)
Foto: helena10

Jednoduché pečenie aj pre začiatočníkov. Cesto je jablkové s orechmi, poleva varená karamelová. Na meranie surovín som použila hrnček s objemom 220 ml, Zobraziť celý popisJednoduché pečenie aj pre začiatočníkov. Cesto je jablkové s orechmi, poleva varená karamelová. Na meranie surovín som použila hrnček s objemom 220 ml, veľkosť plechu 20 x 35 cm.

Suroviny

Cesto:
370 g (nakrájané očistené)
z 1/2 citróna
3 ks
1 hrnček (220 ml)
1 bal.
štipka
1/2 hrnčeka
2 hrnčeky
1 bal.
1 hrnček (mleté)
1/4 hrnčeka
Karamelová poleva:
1 hrnček
60 g
1/4 hrnčeka
Na plech:
 (na vymastenie)
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Očistené a ošúpané jablká nakrájam na menšie kocky. Zalejem šťavou z polovice citróna a odložím bokom. (Hrubá váha celých jabĺk neočistených so šupkou bola 580 g.)

  2. 2

    Na cesto mixérom vyšľahám do peny celé vajcia s cukrami a štipkou soli. Prilievam olej, šľahám. Múku zmiešanú s práškom do pečiva prisýpam po častiach a šľahám. Postupne pridám nakrájané jablká, mleté orechy, mlieko a na menších otáčkach premiešam.

  3. 3

    Cesto rovnomerne rozotriem na plech 20 x 35 cm, ktorý som si vopred vymastila tukom a posypala strúhankou. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25-30 minút.

    Hrnčekový jablčník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vychladený koláč polievam karamelovou polevou uvarenou z mlieka, masla a trstinového cukru. Nechávam stuhnúť v chladničke a potom nasleduje ochutnávka koláča.

Diskusia k receptu

farbuska
Ty si bezodná studnica plná jablkových koláčov. Jeden lepší, ako druhý!
helena10
@45678 , plech rozmer 20x35 CM. Je to hore v popise, len musí sa kliknuť na Zobraziť celý popis , lebo ho nie je vidieť...🤔
Ďakujem za nahliadnutie rcp.🌞





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia