Hrnčekový jablčník fotorecept
Jednoduché pečenie aj pre začiatočníkov. Cesto je jablkové s orechmi, poleva varená karamelová. Na meranie surovín som použila hrnček s objemom 220 ml, Zobraziť celý popisJednoduché pečenie aj pre začiatočníkov. Cesto je jablkové s orechmi, poleva varená karamelová. Na meranie surovín som použila hrnček s objemom 220 ml, veľkosť plechu 20 x 35 cm.
Suroviny
| Cesto: | |
| 370 g (nakrájané očistené) |
|
| z 1/2 citróna |
|
| 3 ks |
|
| 1 hrnček (220 ml) |
|
| 1 bal. |
|
| štipka |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 2 hrnčeky |
|
| 1 bal. |
|
| 1 hrnček (mleté) |
|
| 1/4 hrnčeka |
|
| Karamelová poleva: | |
| 1 hrnček |
|
| 60 g |
|
| 1/4 hrnčeka |
|
| Na plech: | |
| (na vymastenie) |
|
| (na posypanie) |
|
Postup
-
1
Očistené a ošúpané jablká nakrájam na menšie kocky. Zalejem šťavou z polovice citróna a odložím bokom. (Hrubá váha celých jabĺk neočistených so šupkou bola 580 g.)
- 2
Na cesto mixérom vyšľahám do peny celé vajcia s cukrami a štipkou soli. Prilievam olej, šľahám. Múku zmiešanú s práškom do pečiva prisýpam po častiach a šľahám. Postupne pridám nakrájané jablká, mleté orechy, mlieko a na menších otáčkach premiešam.
- 3
Cesto rovnomerne rozotriem na plech 20 x 35 cm, ktorý som si vopred vymastila tukom a posypala strúhankou. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25-30 minút.
- 4
Vychladený koláč polievam karamelovou polevou uvarenou z mlieka, masla a trstinového cukru. Nechávam stuhnúť v chladničke a potom nasleduje ochutnávka koláča.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ďakujem za nahliadnutie rcp.🌞