Kura skoro ako zo Španielska fotorecept

vybusna - bez fotkyvybusna, 8. októbra 2010
Kura skoro ako zo Španielska (fotorecept)
Foto: vybusna
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks veľké
1 ks väčšia
4 ks
2 ks
200 ml
200 ml
4 ks
2 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia osolime, okorenime a zlahka obalime v hladkej muke. Paradajky olupeme, vyberieme z nich mokry stred. Papriku zbavime jadrinca a ocistime. Cibulu, paradajky a papriku nakrajame na kocky. V rajnici rozohrejeme olej a zo vsetkych stran dobre opecieme maso, odlozime ho na teple miesto a na zvysku oleja opecieme cibulu, papriku a paradajky.

    Kura skoro ako zo Španielska (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky ocistime a rozkrojime na stvrtky. Do zeleninoveho zakladu polozime opecene maso, prilejeme cast vina, cast vyvaru, pridame zemiaky a bobkovy list. Dusime pod pokrievkou a priebezne dolievame zvysok vina a bujonu. Tesne pred dokoncenim som do omacky rozkrojila par bobul hrozna. Uprimne...mali tam ist olivy, ale akosi sa nenasli v komore....hrozno tam nevadilo, ale nabuduce tam hrst susenych hrozienok...alebo ak sa doplnia v komore olivy, tak tie olivy.

    Kura skoro ako zo Španielska (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky naberu cervenu farbu po vine, tak je to take negustiozne...nedajte sa odradit. Btw mala som malo zemiakov, tak sme dali ako prilohu este aj tarhonu. Pochutili sme si.

    Kura skoro ako zo Španielska (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

frezia68
Fantázii sa pri varení medze nekladú a Ty ju využívaš.....:-)))
zdezda
No teeeda, vyskúšam to so zelenými olivami :-)
mirrino
dnes to skúšam,uvidíme,zatiaľ to vonia dobre.Už sa tešíme až to bude na tanieri.
mirrino
no ja som použil celé naporcované kura zbavené kože a vykostené,pridal som aj hrozienka a 2 strúčiky cesnaku,potom som to dal ešte zapiecť na 40 min do 200 stupňou predohriatej rúry a výsledok bol ohromujúci.
VYNIKAJÚCE! Díky za receptík,neni kura ako kura a tvoj recept je tomu príkladom.
slavka2012
Aj tento recept sa mi paci, ide do kucharskej knihy, iste sa uplatni na nasom stole.Vdaka.
angast
pekný recept, ale mirrino má tiež výborný nápad. Také zapečené
by mi asi viac chutilo.
afataga
vyzera to ako leco s kurou a zemiakmi, to neznamena, ze to nie je dobre
jerica
Nemám nič proti staršie pridaným receptom , ale to je starý recept , ako je to možné , že sa teraz prezentuje ?
vybusna
@jerica ja som ho uverejnila fakt uz davno, ale som ho po zverejneni skryla a teraz som ho znovu dala zverejnit. Myslela som, ze zapadne rovno do toho casu, kedy bol uverejneny. Nemam to ako ovplyvnit a mrzi ma ak ta to zmiatlo.
jerica
@vybusna , trochu ma to zmiatlo,nemám nič proti tomu , iba mi to prišlo zvláštne , dátumom z roku 2013 , hoc recept bol zverejnený v roku 2010. Možno sa tu budú objavovať recepty zapadnuté prachom , tak sa vrátia k novým užívateľom registrovaným na vareche. ?!
vybusna
@jerica fakt netusim, ale myslim, ze sa to nestane pravidlom. skor to nebolo osetrene nejako programovo, preto sa to stalo, ze sa stary recept po odkryti posunul medzi nove.
btw.....rada ta vidim :-)
andreac
@jerica , ďakujem za upozornenie, dátum zverejnenia receptu opravím. Takéto situácie nastávajú, keď autor recept zmení a pošle ho adminom na opätovné zverejnenie. Redakcia
silvi
troškucmi vadí kompozícia pri servírovaní, trošku také chaotické ale inak všetky suroviny sú vyvážené a vhodne pridané. Veľké +
vybusna
@silvi no fotka je prestrasna, vobec si nepatam, ze preco som to naaranzovala takto otrasne....Skusim sa prehrabat v archive, ze ci najdem nieco lepsie z tohto jedla....ak nie..tak casom to uvarim a prefotim.
silvi
@vybusna , veď to nevadí, hlavne že ste si na takom výbornom jedle pochutili, fotka je len pre imidž :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia