Foto: vybusna
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia osolime, okorenime a zlahka obalime v hladkej muke. Paradajky olupeme, vyberieme z nich mokry stred. Papriku zbavime jadrinca a ocistime. Cibulu, paradajky a papriku nakrajame na kocky. V rajnici rozohrejeme olej a zo vsetkych stran dobre opecieme maso, odlozime ho na teple miesto a na zvysku oleja opecieme cibulu, papriku a paradajky.
-
2
Zemiaky ocistime a rozkrojime na stvrtky. Do zeleninoveho zakladu polozime opecene maso, prilejeme cast vina, cast vyvaru, pridame zemiaky a bobkovy list. Dusime pod pokrievkou a priebezne dolievame zvysok vina a bujonu. Tesne pred dokoncenim som do omacky rozkrojila par bobul hrozna. Uprimne...mali tam ist olivy, ale akosi sa nenasli v komore....hrozno tam nevadilo, ale nabuduce tam hrst susenych hrozienok...alebo ak sa doplnia v komore olivy, tak tie olivy.
-
3
Zemiaky naberu cervenu farbu po vine, tak je to take negustiozne...nedajte sa odradit. Btw mala som malo zemiakov, tak sme dali ako prilohu este aj tarhonu. Pochutili sme si.
VYNIKAJÚCE! Díky za receptík,neni kura ako kura a tvoj recept je tomu príkladom.
by mi asi viac chutilo.
btw.....rada ta vidim :-)