Pečienka na iný spôsob

arasidka - fotkaarasidka, 4. marca 2011

Keď sme boli ešte malé decká, pečienku sme "nemuseli". Keď si dobre pamätám, pre mňa, ako sedem-osem ročnú smrdela. Keď mama pripravila pečienku na Zobraziť celý popisKeď sme boli ešte malé decká, pečienku sme "nemuseli". Keď si dobre pamätám, pre mňa, ako sedem-osem ročnú smrdela. Keď mama pripravila pečienku na šťave aj so zemiakmi ako prílohou, stačili mi dva - tri kúsky pečienky a zemiačky so šťavou. A tak jedného krásneho dňa,keď sme prišli zo školy, čakal nás doma zvláštny obed, bola - aj nebola to pečienka. A zrazu sa všetko zmenilo , otočilo o 180 stupňov, zjedli sme ju bezozvyšku .A takýmto spôsobom som pripravovala pečienku aj mojím deťom.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2  kg
3 ks, stredne veľká
1 dcl
na špic noža
medzi  2 prsty
iba trochu
3 ks, celé
medzi  prsty




Postup

  1. 1

    Bravčovú pečeň pomelieme, medzi tým si urestujeme nakrájanú cibuľku, ktorú poprášime nakoniec paprikou, nasypeme na cibuľku mletú pečeň, zamiešame, jemne okoreníme, medzi prsty pridáme rozotretú majoránku, restujeme pečeň na cibuľke za stáleho miešania asi 2 - 3 minútky na slabom ohni, a potom do celej zmesi zamiešame vajíčka, ktorých môže byť 2 - 3 - 4 kusy, komu sa ako páči. Všetko nakoniec osolíme a obed je hotový. Ako príloha je chutná ryža, alebo zemiaky, a nie je od veci aj čerstvé pečivo. Moje deti si to prilepšovali ešte tým, že na tanieri si pečienku posypali strúhaným syrom Niva.

Diskusia k receptu

evanaaa
Môže to byť dobré, ja totiž keď robím plnku napr. do kuraťa a dám do nej aj kuraciu pečeň, tiež ju najprv takto upražím na cibuľke a je to dobré. Už som si povedala, že si to tak spravím aj na chleba, ale zabúdam.
arasidka
mne to chutí, je to jemné, necítiť tak výrazne pečienku, je to niečo ako "mozočky na vajíčku" ale priznám sa ti, odkedy sa deti rozleteli z domu preč, robím to málokedy, spomenula som si na tento recept, keď som tu čítala čosi na tému pečeň.
sovka62
Manžel má pečeň veľmi rád a ja asi tak Arašidka v detstve. Zjem, čo už, keď som ju navarila? Ale toto sa mi zdá jedlé, takže vyskúšam a uvidim.
evanaaa
Ono k tomu ani tá príloha nemusí byť, podľa mňa by to bolo dobré aj ako nátieka na chlieb, na to tenúčke plátky uhorky.
cenculka30
tu ircite skusim, pecen noze aj kazdy den :) ale takto som ju este nepapala :) takze ukladam :)
cenculka30
joj sa ospravedlnujem, zle mi to pise :) pocitacovy skriatok uradoval :)
takze este raz
to urcite skusim, pecen mozem aj kazdy den :) tak to malo byt
arasidka
dievčatá, ja som fakt veľmi zvedavá, ako vám to bude chutiť, a ak to ešte niečim vylepšíte, uvítam to. Môj muž mi vraví, aby som tam pridala cesnak, ale ja naňho nedám, on by mohol cesnak aj v kakae jesť.
palokuchki
Skusim to aj ja takto. Nikdy som pred tym pecienku nemlela, moze to byt takto dobre.
mery8658
Výborne! ale ja som niekedy trocha lenivá alebo časová tieseň tak pokrájanu orestovanú pečeň trochu rozdrvím ponorným mixerom a potom dochutím. a keď chcem pomázanku tak prídam viac tuku /domácej masti/ dám do flaštičky a chladničky--výborná rýchla pomázanká- paštéta.
peter64
Zaujímaví recept skúsim ho niekedy v sobotu po nočnej iba tak a k tomuto asi si dám varené zemiaky v šupke potom ti napíšem aké to bolo pridávam do svojej kk
arasidka
Skúste to najjprv ako hlavné jedlo, lebo mi sme to jedávali vždy len teplé a pomazánka podľa mňa - je chutná studená.
pietroo
Ja to takto robievam roky, aj mňa to naučila mama :) Vajíčko s pečeňou vytvára vynikajúci chuťový akord. Doporučujem ale dať pozor, aby vajíčko nevyschlo, preto s vajíčkom treba pracovať rýchlo! K takto pripravenej pečeni osobne preferujem čerstvý chlieb.
arasidka
moja mama to mala najradšej s drobnými haluškami, ktoré si narobila, hovorila tomu "malá trhančárka".
bzuky
Zaujímavý recept ale pečienka neni pečeň
arasidka
pečeň ako pečienka - Lávka ako lavička - slza ako slzička, bzuky ako bzučko.... a ohol sa, strýcu, ide jar:)))))))))
svetlana9
Tiež som najskôr myslela, že ide o kuraciu pečienku, a išlo o bravčovú pečeň. Dá sa to použiť v oboch prípadoch. Myslím to mletie. Je to veľmi dobrý nápad. Ukladám do KK. Mám rada restovanú, aj vyprážanú pečienku aj pečeň. Restovanú si zvyknem potlačiť vidličkou a dať na čerstvý chlebík potretý horčicou a s kyslou uhorkou je to mňamina. Do restovanej dávam veľa cibule pokrájanej na mesiačiky, jablká - a pečienka potom prejde ľúbivou chuťou. Cibuľa a jablká sú sklovité a do nich prejde zase šťava z pečienky. Nedusiť dlho, aby pečienky nestvrdli a nezabudnúť pred posledným zovretím posoliť. Príloha ryža, zemiakové pyré, kyslá uhorka.
arasidka
alebo krajec chleba, ktorým si tanier vyutieram do poslednej kvapky šťavičky - mňam
joel
nemôže to byť zle ja to skúsim iba na chlebik a pridam trošku zmesi / cesnak a paradajky/ niekto to ponukal vlani a ja som to urobil , je to fantazia do všetkeho kde je čokoľvek z mäsa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia