Keď sme boli ešte malé decká, pečienku sme "nemuseli". Keď si dobre pamätám, pre mňa, ako sedem-osem ročnú smrdela. Keď mama pripravila pečienku na Zobraziť celý popisKeď sme boli ešte malé decká, pečienku sme "nemuseli". Keď si dobre pamätám, pre mňa, ako sedem-osem ročnú smrdela. Keď mama pripravila pečienku na šťave aj so zemiakmi ako prílohou, stačili mi dva - tri kúsky pečienky a zemiačky so šťavou. A tak jedného krásneho dňa,keď sme prišli zo školy, čakal nás doma zvláštny obed, bola - aj nebola to pečienka. A zrazu sa všetko zmenilo , otočilo o 180 stupňov, zjedli sme ju bezozvyšku .A takýmto spôsobom som pripravovala pečienku aj mojím deťom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 kg |
|
3 ks, stredne veľká |
|
1 dcl |
|
na špic noža |
|
medzi 2 prsty |
|
iba trochu |
|
3 ks, celé |
|
medzi prsty |
|
Postup
-
1
Bravčovú pečeň pomelieme, medzi tým si urestujeme nakrájanú cibuľku, ktorú poprášime nakoniec paprikou, nasypeme na cibuľku mletú pečeň, zamiešame, jemne okoreníme, medzi prsty pridáme rozotretú majoránku, restujeme pečeň na cibuľke za stáleho miešania asi 2 - 3 minútky na slabom ohni, a potom do celej zmesi zamiešame vajíčka, ktorých môže byť 2 - 3 - 4 kusy, komu sa ako páči. Všetko nakoniec osolíme a obed je hotový. Ako príloha je chutná ryža, alebo zemiaky, a nie je od veci aj čerstvé pečivo. Moje deti si to prilepšovali ešte tým, že na tanieri si pečienku posypali strúhaným syrom Niva.
takze este raz
to urcite skusim, pecen mozem aj kazdy den :) tak to malo byt