Vanilkovo-čokoládové briošky fotorecept

jeanny11 - fotkajeanny11, 25. marca 2013
Vanilkovo-čokoládové briošky (fotorecept)
Foto: jeanny11

Tento recept som našla na tomto blogu: http://tana-catering.blogspot.sk/ a moja rodina spolu so mnou si ho nevie vynachváliť.

30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

100 ml
5 g
50 g
400 g
90 g
2 ks
štipka
Krém:
500 ml
3
100 g
50 g
2 ks
150 g (posekaná)




Postup

  1. 1

    Suroviny do cesta dáme do pekárničky a spracujeme cesto.

  2. 2

    V pekárničke necháme cesto podkysnút cca pol hodinu.

  3. 3

    Medzitým uvaríme krém: Žĺtky s cukrom vymiešame v hrnci a primiešame múku.

  4. 4

    Mlieko so žĺtkovou zmesou uvaríme a necháme vychladnúť.

  5. 5

    Z podkysnutého cesta odoberieme menšiu tretinu a vyvaľkáme tenký kruh a vložíme ho do formy.

  6. 6

    Zo zbytku cesta vyvaľkáme dlhý úzky tenký obdĺžnik. Potrieme ho vychladnutým krémom, posypeme nasekanou čokoládou a zvynieme ako roládu.

    Vanilkovo-čokoládové briošky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Roládu nakrájame na hrubšie kusy a uložíme na kruh cesta vo forme ďalej od seba.

    Vanilkovo-čokoládové briošky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Predohrejeme si rúru na 150 stupňov a upečieme koláč.

    Vanilkovo-čokoládové briošky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Koláč vyberte z rúry a ešte horúci potrieme bazovým sirupom. V pôvodnom recepte cukrovou glazúrou. Ale bazový sirup d koláču krásny lesk aj farbu.

    Vanilkovo-čokoládové briošky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

violeta
To ti verim, ze je to dobry recept, cistinka ich ma vela. Vdaka za pripomenutie, tento urcite spravim :-D
srnkas
Jeanny vyzera to fantasticky! mnam! Myslim, ze cez vikend ked pride kopa hosti, sa po tomto len tak zaprasi ;)
tothka
Toto je výborné, verím, že viaceré Čistinkine recepty sa takto znova dostanú na Varechu.
mahima
Recept sa mi lubi. Vyskusam na Velku Noc. Buchticky vyzeraju vyborne. Dakujem
zitar
Všetky čistinkine, ktoré som doteraz vyskúšala, boli vynikajúce, tak určite aj tento bude.
zitar
A polovička je už zjedená, vynikajúce a vééľmi mi pomohol Tvoj fotopostup
jajaem
Jeej, to je recept od cistinky :) pekne sa podarili briošky :) Mňam
julica
Dnes som upiekla niečo podobné, ale bez masla, so sójovým mliekom. Cesto vykyslo vďaka kvásku, dala som doň hrozienka, jediné, čo nabudúce zmením, je čokoláda - zdá sa mi navyše, hoci inokedy ju milujem.
ria2
Tento recept je naozaj skvostný. Opakovane ho doma pekavame, síce vo verzii vegan, bez vajec a s rastlinným mliekom a tukom, ale ak tak sú tieto briosky úžasné. Ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia