Vanilkovo-čokoládové briošky fotorecept

jeanny11 - fotkajeanny11, 25. marca 2013
Vanilkovo-čokoládové briošky (fotorecept)
Foto: jeanny11

Tento recept som našla na tomto blogu: http://tana-catering.blogspot.sk/ a moja rodina spolu so mnou si ho nevie vynachváliť.

30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

100 ml
5 g
50 g
400 g
90 g
2 ks
štipka
Krém:
500 ml
3
100 g
50 g
2 ks
150 g (posekaná)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny do cesta dáme do pekárničky a spracujeme cesto.

  2. 2

    V pekárničke necháme cesto podkysnút cca pol hodinu.

  3. 3

    Medzitým uvaríme krém: Žĺtky s cukrom vymiešame v hrnci a primiešame múku.

  4. 4

    Mlieko so žĺtkovou zmesou uvaríme a necháme vychladnúť.

  5. 5

    Z podkysnutého cesta odoberieme menšiu tretinu a vyvaľkáme tenký kruh a vložíme ho do formy.

  6. 6

    Zo zbytku cesta vyvaľkáme dlhý úzky tenký obdĺžnik. Potrieme ho vychladnutým krémom, posypeme nasekanou čokoládou a zvynieme ako roládu.

    Vanilkovo-čokoládové briošky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Roládu nakrájame na hrubšie kusy a uložíme na kruh cesta vo forme ďalej od seba.

    Vanilkovo-čokoládové briošky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Predohrejeme si rúru na 150 stupňov a upečieme koláč.

    Vanilkovo-čokoládové briošky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Koláč vyberte z rúry a ešte horúci potrieme bazovým sirupom. V pôvodnom recepte cukrovou glazúrou. Ale bazový sirup d koláču krásny lesk aj farbu.

    Vanilkovo-čokoládové briošky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
To ti verim, ze je to dobry recept, cistinka ich ma vela. Vdaka za pripomenutie, tento urcite spravim :-D