Foto: jeanny11
Tento recept som našla na tomto blogu: http://tana-catering.blogspot.sk/ a moja rodina spolu so mnou si ho nevie vynachváliť.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Suroviny do cesta dáme do pekárničky a spracujeme cesto.
- 2
V pekárničke necháme cesto podkysnút cca pol hodinu.
- 3
Medzitým uvaríme krém: Žĺtky s cukrom vymiešame v hrnci a primiešame múku.
- 4
Mlieko so žĺtkovou zmesou uvaríme a necháme vychladnúť.
- 5
Z podkysnutého cesta odoberieme menšiu tretinu a vyvaľkáme tenký kruh a vložíme ho do formy.
- 6
Zo zbytku cesta vyvaľkáme dlhý úzky tenký obdĺžnik. Potrieme ho vychladnutým krémom, posypeme nasekanou čokoládou a zvynieme ako roládu.
- 7
Roládu nakrájame na hrubšie kusy a uložíme na kruh cesta vo forme ďalej od seba.
- 8
Predohrejeme si rúru na 150 stupňov a upečieme koláč.
- 9
Koláč vyberte z rúry a ešte horúci potrieme bazovým sirupom. V pôvodnom recepte cukrovou glazúrou. Ale bazový sirup d koláču krásny lesk aj farbu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu