Foto: methi
Druh indickej hlboko praženej placky. Hodí sa k jedlám ako napr. Puri Bhaji alebo Chole pindi (Chana masala).
porcií
Postup
-
1
Z múky, vody a troška soli vypracujeme pevné, nelepivé cesto a necháme ho v miske, zakryté vlhkou utierkou odležať aspoň 2 hodiny.
- 2
Z cesta si urobíme guľôčky veľkosti pinpongovej loptičky. Guľôčku položíme na dosku, pritlačíme troška dlaňou a potrieme trocha olejom. Vyvaľkáme na okrúhlu tenkú placku.
- 3
V hlbokej panvici si zohrejeme olej, aby sa až varil. Placku opatrne vložíme a hneď pritláčame o dno panvice, aby sa nám nafúkla. Oprážame - fritujeme z oboch strán do hneda. Keď pritláčame, pozor, aby sme ju nenatrhli, inak nám spľasne.
- 4
Hotové placky vyberieme na papierové savé obrúsky, aby odsali prebytočný olej.
- 2
alebo taketo zemiaky varecha.pravda.sk/recepty/zemiaky-v-kokosovom-mlieku/4372...