Placky Puri fotorecept

methi - fotkamethi, 9. augusta 2013
Placky Puri (fotorecept)
Foto: methi

Druh indickej hlboko praženej placky. Hodí sa k jedlám ako napr. Puri Bhaji alebo Chole pindi (Chana masala).

8ks
porcií

Suroviny

250 g
 podla potreby
1 PL




Postup

  1. 1

    Z múky, vody a troška soli vypracujeme pevné, nelepivé cesto a necháme ho v miske, zakryté vlhkou utierkou odležať aspoň 2 hodiny.

  2. 2

    Z cesta si urobíme guľôčky veľkosti pinpongovej loptičky. Guľôčku položíme na dosku, pritlačíme troška dlaňou a potrieme trocha olejom. Vyvaľkáme na okrúhlu tenkú placku.

    Placky Puri (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V hlbokej panvici si zohrejeme olej, aby sa až varil. Placku opatrne vložíme a hneď pritláčame o dno panvice, aby sa nám nafúkla. Oprážame - fritujeme z oboch strán do hneda. Keď pritláčame, pozor, aby sme ju nenatrhli, inak nám spľasne.

    Placky Puri (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotové placky vyberieme na papierové savé obrúsky, aby odsali prebytočný olej.

    Placky Puri (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

kuchticka
Velmi zaujimave placky @miska , dakujem a skusim. nedaju vela roboty ako knedliky a mne to bude vyhovovat. Prajem pekny vikend. :-))
ubka
a ku čomu je vhodné ich podávať, vyzerajú zaujímavo a pomerne jednoducho..
afataga
vyzeraju dobre, ked ju hotovu prekrojis, uz nesplasne?
methi
Ak by si ju preprezala, tak sa tensia vrchna strana sa polame skor. Zalezi ako su vysmazene. Ak sa smazia v nedostatocne horucom oleji, tak sa napiju oleja a zostanu makke a mastne, vacsinou sa nenafuknu. Ak sa pekne nafuknu, potom jedna strana je tensia a chrumkava. Raz nam servorovali s cicerom tak, ze ju polamali tu tenku stranu a vytvorila sa akasi misticka. Do placky nam dali cicer. Podobne sa serviruje Pani Puri, to je poulicny snack, Puri sa robia malicke ako jednohubky.

32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Ďakujem, potešili ma aj ďalšie ukážky,príjemný deň želám:-)
afataga
aj ja dakujem, ale aj tak si to neviem celkom dobre predstavit, asi len vyskusat :-)
jaroslava31
To by sa mohlo dať urobiť aj z našej polohrubej múky. Páči sa mi to, ako aj ostatné Tvoje tecepty. Vitaj späť Miška.
methi
Ani mne sa vzdy nenafuknu. Niekedy je to slabo vypracovane cesto, niekedy to, ze sa placka dala do slabo rozhoruceneho oleja. To chce prax.
1x elro