
Jablká v karameli - plnka do palaciniek
Jednoduchá a rýchla príprava, môže byť zároveň prílohou k iným múčnikom alebo výbornou náhradou múčnika samotného:)

Svieža zelerová nátierka
Dnes som pripravila nátierku, ktorú dám deťom zajtra do školy. Zároveň som zas upiekla hrnčekový...

Panenka plnená broskyňami
Mal som pekných pár kúskov bravčovej panenky a v chladničke pár broskýň k tomu 2 tvrdé rožky...

Perkelt z jahňacieho pleca
Na tuku do tmava urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané jahňacie mäso, zasypeme červenou paprikou,...

Bravčové na cesnaku a zelenine v parnom hrnci
No, snad se bude hodit i ostatním něco dietnějšího, věřte mi, že toho na...

Diabolské karé na zemiakovej placke
Zemiakové placky: Zemiaky nastrúhame najemno, pridáme vajíčka, cesnak, múku, osmaženú slaninku s cibuľkou,...

Mrkvový šalát s jablkami a medom
Jemný sladkokyslý šalát nielen pre štíhlu líniu. ;-)

Kotlikový srnčí guláš
Pridám zopár receptov z diviny tento recept mám od kamaráta poľovníka.

Toskánska ribollita
Minuly vikend som mala to stastie navstivit krasne Toskansko. Konecne som ochutnala pravu fazulovu zeleninovu polievku,...

Grécka šošovicová polievka
Ľahká a vynikajúca polievka, ktorá rozvonia celú kuchyňu. Milujem šošovicovú polievku na tento spôsob. Polievka...

Ruské bliny s kaviárom
Droždie rozmiešame v teplom mlieku, pridáme cukor a polovicu preosiatej hladkej múky, rozmiešame a necháme...

Kysnuté koláče s tvarohovo-pudingovo-banánovou plnkou
Vymiešame maslo s cukrom a vanilkou. Do masla primiešame tvaroh a rozmačkaný zrelý banán. Na...

Kukulienkina nátierka
Teplá či studená, s pečivom, cestovinou, či len tak samotná, je šťavnatá a...

Plnené kuracie mäso
Tento recept vznikol v mojej hlave a tak som ho zrealizovala. Ak niekomu zachutí, budem...

Hrnčekové knedle s chlebom
Knedlíky sú veľmi jednoduché na prípravu a chutné. Hrnčeky som vymazala maslom. Do misy som...

Klasický bok choy
Jedna z najbežnejších a asi najpopulárnejších príloh v ázijských reštauráciách. (Vraj ma aj protirakovinové účinky?) Väčšinou je...

Vaľkaná štrúdľa
Je to výborná štrudla bez vyťahovania, takže to zvladne aj neskusená gazdinka. Vyskušajte odporučam.

Jogurtová polievka (yayla corbası)
Super rýchla a super chutná. Keď už neviete čo skôr, zahreje aj zasýti a je...

Hrnčeková bábovka
Rada používam recepty hrnčekové. Sú raz-dva hotové, nemusím vážiť a efekt je taký, ako keď...

McQUEEN - celiatický
Veľmi som chcela vyskúšať upiecť 3D tortu a tak som urobila celiatickú aby ju mohla jesť na...

Bravčové pliecko na šampiňónoch
Dnešný nedeľný obed z bravčového pliecka. Ešte mám posledný kus domáceho mäsa, pripravila som ho...

Dobošové rezy s medovými plátmi
Máte chuť na niečo z cukrárne? Tieto rezy si môžte pripraviť aj doma. Chce to však...

Roláda z daniela plnená šunkou na červenom víne
Dnešný obed z daniela. Roládu som plnila šunkou a pripravila na červenom víne.

Celozrnné pečivo
Milujem vôňu čerstvo upečeného pečiva a hlavne keď je domáce... žiadne Ečka... no proste...

Sirup z bobkového listu na kašel
U nás poněkud neobvyklý recepis na kašel, ale vyzkoušet se má všechno.

Bravčové kare v majonézovom kabátiku
Tento recept mi poslala známa mailom ale neviem kto je jeho autorom?Zdal sa mi zaujímavý a neuveriteľný,...

Perníkový koláč od babičky
Tento koláč sa pečie v našej rodine od čias mojej babičky. Piekla ho mamka, pečiem ho ja, pečie ho dcéra....

Pikantné srdce na smotane
Trochu som pozmenila recept starej mamy, mám rada výraznejšie chute.

Pečený pangasius so zeleninou a so zemiakmi z jedného hrnca
Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na malé mesiačiky a dáme do pekáča. Na zemiaky nasypeme...

Špenátové halušky
Urobím ich keď chcem, aby v polievke neboli rezance, ale niečo zdravé.

Mašličkové cestoviny so syrom a slaninou (Lacitos con queso y bacon)
Ponúkam vám jednoduchý recept katalánskych babičiek, ktorým tu potešia skoro všetky vnúčence. Je to rýchle jedlo, lacné a chutné....

Talianske makové rezy
Cesto: Žĺtky, cukor, maslo, práškový a vanil. cukor vymiešame do penista, pridáme...

Pečené zemiakové posúšky
Je to vlastne klasicke zemiakove cesto, z ktoreho sa robia sulance a lokse.