Slivkový koláč s makovou posýpkou fotorecept
Foto: mariaklara
Keďže mak milujem, urobila som slivkový koláč s makom. Recept som dávno objavila v nejako starom kalendári. Mala som ho nafotený ešte od leta, Zobraziť celý popisKeďže mak milujem, urobila som slivkový koláč s makom. Recept som dávno objavila v nejako starom kalendári. Mala som ho nafotený ešte od leta, keď boli čerstvé slivky.
porcií
príprava
na 180 - 150 °C
Suroviny
200 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
50 ml |
|
130 ml |
|
110 ml |
|
1/2 kocky |
|
1 KL |
|
asi 500 - 700 g čerstvé |
|
100 - 150 g |
|
100 - 120 g alebo obyčajný krištálový |
|
Mrvenička 1:1:1 | |
80 + 80 + 80 ( 100 + 100 + 100 ) g |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny:
-
2
Slivky umyjeme a prekrojíme na polovičky.
-
3
Pripravíme si kvások necháme vykysnúť, kysnuté cesto, ako obvykle, vložíme na natretý plech herou alebo palmarínom a roztiahneme mastnými rukami po plechu.
-
4
Na cesto ukladáme slivky týmto spôsobom ako je na fotke ( jedným špicom dohora, aby sa prekrývali ).
-
5
Zomelieme mak, pomiešame s cukrom.
-
6
Slivky dobre posypeme makom, jednu tretinu som posypala mrveničkou, lebo mi zostala z predchádzajúceho koláča. Dáme piecť do predhriatej rúry na 180°C, cca 15 - 20 min.
-
7
Takto upečený koláč vyberieme z rúry, prikryjeme papierom na pečenie, necháme vychladnúť, rozkrájame a môžeme ochutnať. Dobrú chuť!
@Baty ďakujem ti za radu, odskúšala som....už to inak robiť nebudem...:-)))))