Foto: denni77
60 minút
príprava
príprava
10-15 minút
na 250 °C
na 250 °C
Postup
-
1
Cesto: 1kg hladkej múky, 550ml vody, kocka kvasníc, cukor, soľ, olivový olej. Do misy si dáme cca 1dcl vody, kocku kvasníc, a trochu cukru na kvások.
- 2
Necháme vykysnúť cca 5 min. Pridávame zvyšnú múku a vodu, a trochu olivového oleja, vymiešame. Dáme vykysnúť na 1 hodinu. Na jednu pizzu použijeme 250 až 300g cesta. Cesto rozvaľkáme do kruhu, po okrajoch dáme syr a poprekladáme do vnútra.
- 3
Na ozdobenie rajčinový sós, syr, šunka, saláma, kukurica, rajčina nakrajana na kolieská, a ešte syr na vrch. Okraje potrieme po upečení cesnakom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu