Kysnuté pečené buchty

slavkabis - fotkaslavkabis, 25. augusta 2015
Kysnuté pečené buchty
Foto: slavkabis

Recept som našla v mojom "receptári", kde donedávna dlho ležal. Ale vždy keď upečiem tieto buchty, majú veľký úspech. Dúfam, že keď recept vyskúšate, Zobraziť celý popisRecept som našla v mojom "receptári", kde donedávna dlho ležal. Ale vždy keď upečiem tieto buchty, majú veľký úspech. Dúfam, že keď recept vyskúšate, budete aj vy spokojní

80 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

750 g
1 ks
200 ml
375 ml
4 PL
30 g




Postup

  1. 1

    Urobíme si kvások z mlieka, cukru a droždia. Poprášime múkou a necháme trochu odstáť, nech droždie pracuje. Múku preosejeme, pridáme štipku soli, kvások, a ostatné suroviny. Cesto trochu varechou premiešame aby sa spojili mokré a suché časti a necháme cca 10 min. odstáť. S cestom sa potom lepšie pracuje. Po 10-tich minútach cesto dobre vymiesime a necháme asi hodinku na teplom mieste kysnúť.

    Kysnuté pečené buchty - obrázok 1
  2. 2

    Po vykysnutí si cesto preložíme na dosku pracovnú a rozdelíme na dve, ev. štyri časti. Každú časť cesta vyvaľkáme a pokrájame na približne rovnaké diely.

  3. 3

    V miske si zmiešame tvaroh s vajíčkom, s hrozienkami a vanilkovým cukrom. Zmes ukladáme na vykrojené diely cesta. Môžeme použiť aj slivkový lekvár - povidla, Nutellu, samozrejme každý podľa svojej chuti.

  4. 4

    Urobíme si batôžky, ktoré ukladáme vedľa seba na plech vyložený papierom na pečenie. Každý si zvolí veľkosť sám. Buchty potrieme roztopeným maslom a dáme do predhriatej rúry na 170 -180 stupňov cca 20 minút.

    Kysnuté pečené buchty - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení potrieme buchty cukrovou vodou a prikryjeme čistou utierkou a necháme odpočinúť. Dobrú chuť :)

    Kysnuté pečené buchty - obrázok 5

Diskusia k receptu

buchtabuchta
Buchty ako maľované, také rozprávkové, pre Jana na cestu. Dnes je ideálna konštelácia, aby som napiekla, mám pol pohára nutely, posledný pohár lekváru a namletý mak, a minula som vajcia. 5 hviezd.
kimlo
Krásne buchty, už len zabaliť do batôžka a ísť " do sveta" na skusy... 5*
zdezda
Parádne buchtičky, ako od mojej maminky, mne sa ešte takéto nepodarili. Skúsim ich podľa tvojho receptu, snáď sa mi už podaria :-)5*
slavkabis
@zdezda , držím palce aby sa ti vydarili pri mojom recepte a bola si spokojná :) Myslím si že keď mne sa vydarili, tak každému ☺. ďakujem za hviezdičky
slitch
Práve mám otvorený recept a miešam prísady. Večer príde návšteva, tak uvidíme či budú chutiť. Už som ich piekol, ale dávno, boli super.
taranicol
Buchty som dnes upiekla ,sù mäkkè výbornè.
Ďakujem za výborny recep.
nanaxxxxx
Tak....dnes som vyskúšala váš recept. Boli vyborné. Píšem si váš recept do zošitka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia