Foto: slavkabis
Recept som našla v mojom "receptári", kde donedávna dlho ležal. Ale vždy keď upečiem tieto buchty, majú veľký úspech. Dúfam, že keď recept vyskúšate, Zobraziť celý popisRecept som našla v mojom "receptári", kde donedávna dlho ležal. Ale vždy keď upečiem tieto buchty, majú veľký úspech. Dúfam, že keď recept vyskúšate, budete aj vy spokojní
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Urobíme si kvások z mlieka, cukru a droždia. Poprášime múkou a necháme trochu odstáť, nech droždie pracuje. Múku preosejeme, pridáme štipku soli, kvások, a ostatné suroviny. Cesto trochu varechou premiešame aby sa spojili mokré a suché časti a necháme cca 10 min. odstáť. S cestom sa potom lepšie pracuje. Po 10-tich minútach cesto dobre vymiesime a necháme asi hodinku na teplom mieste kysnúť.
-
2
Po vykysnutí si cesto preložíme na dosku pracovnú a rozdelíme na dve, ev. štyri časti. Každú časť cesta vyvaľkáme a pokrájame na približne rovnaké diely.
- 3
V miske si zmiešame tvaroh s vajíčkom, s hrozienkami a vanilkovým cukrom. Zmes ukladáme na vykrojené diely cesta. Môžeme použiť aj slivkový lekvár - povidla, Nutellu, samozrejme každý podľa svojej chuti.
- 4
Urobíme si batôžky, ktoré ukladáme vedľa seba na plech vyložený papierom na pečenie. Každý si zvolí veľkosť sám. Buchty potrieme roztopeným maslom a dáme do predhriatej rúry na 170 -180 stupňov cca 20 minút.
- 5
Po upečení potrieme buchty cukrovou vodou a prikryjeme čistou utierkou a necháme odpočinúť. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
5*
Ďakujem za výborny recep.