Jablká v karameli - plnka do palaciniek

martaja - bez fotkymartaja, 22. novembra 2012

Jednoduchá a rýchla príprava, môže byť zároveň prílohou k iným múčnikom alebo výbornou náhradou múčnika samotného:)

2-4
porcie
10 minút
príprava
10-15 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks (väčšie)
100 g
5 PL
1/2 bal (mletá)
1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    jablká ošúpeme a nakrájame na plátky,

  2. 2

    na panvici skaramelizujeme kryšt. cukor a pridáme do neho za stáleho miešania maslo,

  3. 3

    ked je z toho jednorodá masa, pridáme jablká, škoricu, vanil. cukor (prípadne škoric. cukor), znížime teplotu, prikryjeme a dusíme za občasného miešania. Podávame ako prílohu k múčnikom alebo iba "tak". Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

kaia
Prave som vyskusala. Chutna to uzasne, skvelo:) Dakujem za recept. Vrelo odporucam!
marianne
moze byt vyborne a robis tak iba jablcka,alebo si skusala aj iny druh ovocia? paci sa mi to velmi
afataga
skus dat este pred jablkami aj orechy, je to este viac mnam :-)
jaroslava31
Pridajte do toho zlatý klas a vylejte do tortovej formy vystlanej lístkovým cestom a na vrch posypať posýpkou. =užasná torta, je aj v mojich receptoch
soncya
@Martaja , práve som urobila, tlačím do hlavy a neviem si vynachváliť! Dala som jablká a banány. Odporúčam! ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia