Parádne šľahačkové rezy fotorecept

uschi - fotkauschi, 25. júna 2010
Parádne šľahačkové rezy (fotorecept)
Foto: uschi

Možno sú o trochu kalorickejšie, ale pri prvom súste na to úplne zabudnete.

24
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

7 ks
6 PL
8 PL
1 KL
1 a 1/2 PL
1 l
350 g
1 kg
trocha

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky oddelíme od žĺtkov a s kryštálovým cukrom vyšľaháme na tuhú penu. Postupne po jednom všľaháme žĺtky, varechou primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom. Cesto vylejeme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou a pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút. Necháme vychladnúť a pokvapkáme rumom.

    Parádne šľahačkové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Maliny opláchneme, necháme odkvapkať a poukladáme na kakaovú piškótu.

    Parádne šľahačkové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krém si môžeme urobiť aj deň vopred. Tmavú čokoládu nalámeme a rozpustíme v smotane na šľahanie. Vychladíme a uložíme do chladničky. Dobre vychladenú smotanu vyšľaháme a navrstvíme na maliny. Odložíme do chladničky stuhnúť.

    Parádne šľahačkové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rezy ozdobíme čerstvými malinami a bielou čokoládou. Nakrájame na kocky a podávame.

    Parádne šľahačkové rezy (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

babav
Tie su teda naozaj paradne! Cokoladovy krem tiez robievam ako ty,ale v inom zakusku.
evusik
krásne, tiež poznám ten krém - je výborný
cinkla
Vkusny a istotne aj dobry - idem ho hned vyskusat, nech sa raz zase mame dobre
honestka
velmi dobre vyzeraju a ten krem je rychlovka a vzdy spolahliva.
sovka62
Musia byť výborné. A toto je príklad, že to čo je dobré a pekné nemusí byť náročné na prípravu.
zdezda
:-) no nádhera, páči sa mi aj jednoduchosť prípravy, bez váženia,určite ho upečiem :-)
uschi
Zákusok mal u návštevy aj u domácich stravníkov úžasný úspech, musela som o týždeň piecť znova. Je to fakt rýchlovka, nabudúce skúsim bielu čokoládu a iné ovocie.
domci4
ten krém sa robí tak, že to potom vyslaham?
zdenkas
@uschi , prosím Ťa,tú bielu ozdobnú čokoládu vyrábaš ako ??? Len leješ na papier či....?Veľmi sa mi to páči.