Foto: uschi
Možno sú o trochu kalorickejšie, ale pri prvom súste na to úplne zabudnete.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Bielky oddelíme od žĺtkov a s kryštálovým cukrom vyšľaháme na tuhú penu. Postupne po jednom všľaháme žĺtky, varechou primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom. Cesto vylejeme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou a pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút. Necháme vychladnúť a pokvapkáme rumom.
-
2
Maliny opláchneme, necháme odkvapkať a poukladáme na kakaovú piškótu.
-
3
Krém si môžeme urobiť aj deň vopred. Tmavú čokoládu nalámeme a rozpustíme v smotane na šľahanie. Vychladíme a uložíme do chladničky. Dobre vychladenú smotanu vyšľaháme a navrstvíme na maliny. Odložíme do chladničky stuhnúť.
-
4
Rezy ozdobíme čerstvými malinami a bielou čokoládou. Nakrájame na kocky a podávame.
Diskusia k receptu