Foto: tatranka
Máte nahlásenú nečakanú návštevu? Určite nájdete v chladničke lístkové cesto.Ponúkam vám slané pečivko,ktoré sa dá aj naplniť nejakou chutnou slanou plnkou.Žiadne čipsy sa mu Zobraziť celý popisMáte nahlásenú nečakanú návštevu? Určite nájdete v chladničke lístkové cesto.Ponúkam vám slané pečivko,ktoré sa dá aj naplniť nejakou chutnou slanou plnkou.Žiadne čipsy sa mu nevyrovnajú.K vínku ako stvorené. Vaša návšteva to ocení.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Ingrediencie.
-
2
Všetky semienka pomiešam spolu a pridám trošku morskej soli.
-
3
Hotové lískové cesto rozdelím na dve časti a spracujem ho na doske.Vlastne prehnietím.
-
4
Vyváľkam ho na pomúčenej doske a nakrájam na 2 cm pásiky.Dlhé asi 25 cm.
-
5
Natáčam na tenké plechové trubičky.
-
6
Pár trubičiek natočím aj širokých,tie budem plniť slanou zeleninovou plnkou.Plnka môže byť ľubovolná.
-
7
Trubičky potriem rozšľahaným vajíčkom.Obaľujem v semienkách.
-
8
Obalené poukladám na papier na pečenie.Pečiem pri teplote 180-200 stupňov.
-
9
Upečené slané trubičky.
-
10
K vínku veľmi chutné.Väčšie naplním, na malé posedenie veľmi vhodné.Návšteva bude spokojná.
-
11
A ešte takto okrášlené.
Tie chute sa prelínajú a dobré lahodné vínko nabáda sa zase ponúknuť a zase zapiť.A takto to ide dookola.Jedno nabáda druhé....)))