
Špenátovo-šampiňónové bruschetty
S tými tradičnými paradajkovo-bazalkovými majú moje bruschetty spoločný len názov. Pravda je, že mám doma...

Vyprážané syrové guľôčky s jogurtovým dipom
Kombinácia dvoch vynikajúcich syrov v týchto vyprážaných guľôčkach nenechá nikoho chladným...

Trevisano s orechami a rozmarínovým kuraťom
Trevisano je čakanka z okolia Treviso v Taliansku. Má tmavočervené listy a biele žilky. Chuť je...

Tatkova torta
Tak takúto punčovú tortu dostal náš tatino k 50-tke od dcérušiek a keďže dosť často lezie po...

Zapečený karfiolový mozoček
Karfiol s vajíčkami zapekaný v jenskej mise alebo v remoske.

Semienková kanapka, špenátové pesto a pečená karotka
Recept od Martiny Grňovej (www. foodlover. sk)

Hot-dog rožky
Či už máte radi spišské, bratislavské, viedenské alebo frankfurtské, k párkom patrí fajnový rožok...

Ravioli, portobello a špenát v Alfredo omáčke
Chutne , rychlo pripravene lahke jedlo , oblubene v mojej rodine.

Bryndzová polievka
Receptov na bryndzovú je veľa, takto ho majú najradšej moji chlapi 39/3/2

Bezlepkové kváskové šišky s bielkovou penou
Večer pred prípravou šišiek prichystáme rozkvas z Bakery mix, materského kvásku a vody, ktorý prikryjeme...

Slovenský chlebík z talianskej múky
Napriek tomu, že sa domácemu chlebíku, ďakujúc mojej úžasnej Babičke „lady Ann“, venujem už od predškolského veku, neubral som v rituály jeho prípravy ani „fň“....

Šalát z mladého karfiolu
Príprava jarnej šalátovej omáčky: všetky prísady dobre vyšľaháme v šľahači.

Šampiňónové paštétky v cestíčku
Príprava bešamelovej omáčky: najskôr si pripravíme bledú zápražku, ktorú urobíme z masla a múky a po...

Farebná veľkonočná nátierka
Mrkvu a zeler najemno nastrúhame, pór nakrájame na tenké kolieska a sparíme. Vodu zlejeme, ...

Losos na teriyaki omáčke
Žiadalo sa mi menšej zmeny na úpravu lososa a tak Vám ho sem pridávam. Podľa mňa...

Kuracie mäso s pórom
Pri hovore s dcérou, ktorá robí šéfku jednej kuchyne, som sa zmienil, že mám na záhrade veľké póry, nech poradí nejaký recept....

Pečené zemiaky s bylinkami a avokádovou nátierkou
Veľmi chutné, chuťovo výrazné, aromatické, zasýti, pomazánka dodá zemiakom jemnosť, vláčnosť a...

Teľací steak v citrónovej strúhanke s mrkvovým pyré
Citrónová strúhanka: V kuchynskom robote rozmixujeme strúhanku, kurkumu, citrónovú kôru, soľ a počas mixovania prilievame roztopené...

Crinkles s horkou čokoládou
Pripravíme si vodný kúpeľ a rozpustíme nad ním maslo s horkou čokoládou. Vyšľaháme vajcia s cukrom...

Teplý zeleninový šalát s baby brokolicou a so zemiakmi
Výhodou tohto zeleninového šalátu je to, že je vhodný na servírovanie v teplom, aj v...

Teľacie „osso buco“ na bylinkových gnocchi
Zemiaky v šupke uvaríme, olúpeme ich a prelisujeme na kašu. Do prelisovaných zemiakov urobíme jamku, ...

Makové hrebene z tvarohového cesta bez lepku
Bez makových koláčov by azda Vianoce ani nemohli byť. Táto úžasná plodina, tradičná nielen pre slovenské Vianoce, ponúka veľa možností využitia pri pečení....

Kurča premenené na bažanta
Divina a v nej pernaté druhy , zásluhou necitlivého chovania sa človeka pri priemyselnom...

Zeleninové rizoto z pohánky a pšena
Dame varit pohanku . Po minute varenia dame z ohna a nehame dojst 20-30 minut...